Parkhotel De Wiemsel bij Relais & Chateaux

Ootmarsum – Parkhotel De Wiemsel is toegelaten tot de vereniging Relais & Chateaux. Deze toelating is een flink compliment voor het Parkhotel dat vorig jaar augustus haar deuren heropende na een faillissement en een totale renovatie.

Relais & Chateaux is een vereniging van unieke hotels en eersteklas restaurants, waarvan het eigendom bij onafhankelijke hoteliers en sterrenchefs ligt die hun passie voor de gastronomie graag delen met hun gasten. Niet elk hotel of restaurant wordt zomaar toegelaten tot deze vereniging; zo zijn er in Nederland maar zes ondernemers die zijn aangesloten bij deze vereniging, waaronder nu dus ook Parkhotel De Wiemsel. Over de gehele wereld zijn dit 540 hotels en restaurants, verspreid over 60 landen.

Van faillissement naar toelating bij Relais & Chateaux

In 2014 is het toenmalige hotel De Wiemsel failliet verklaard en in de verkoop gezet. De Duitse zakenman Henning J. Claassen zag wel brood in het mooie, maar vervallen hotel en besloot begin 2015 om het hotel te kopen. Hij investeerde maar liefst 12 miljoen euro in het hotel om het te renoveren en te verbouwen tot het Parkhotel dat het vandaag de dag is. Met deze geschiedenis is het dus niet zo gek dat het huidige management van het hotel dolenthousiast is met de toelating tot Relais & Chateaux. Het is een mijlpaal in de nieuwe constellatie van het Parkhotel.

Geconcludeerd kan worden dat het Parkhotel sinds Pasen, toen ze een 60 procent bezettingsgraad hadden, weer erg goed loopt. Frontoffice-manager Rainier Veldboer hoopt het jaar af te kunnen sluiten met een gemiddelde bezetting van 50 procent, zodat er in ieder geval break-even is gedraaid. Voor een eerste jaar is dit een prima resultaat. Aankomende jaren wordt er gestreefd naar een bezettingsgraad van 60 procent.

Niet elk vervallen pand heeft het geluk dat een welvarende zakenman als Henning J. Claassen voorbij komt, en het in oude glorie hersteld wordt. Vaak worden deze panden met de grond klein gemaakt en komt er een modern gebouw voor in de plaats. Gelukkig maken alternatieve kredietverstrekkers, zoals Funding Circle, het wel steeds gemakkelijker voor de gewone ondernemer om benodigd krediet aan te vragen voor een renovatie of vernieuwing van een bedrijfspand. Zo kunnen oude, karakteristieke panden blijven bestaan en ondernemers op unieke locaties hun werk uitvoeren.

< Vorig / Volgende bericht >