Quick’20 troeft TVC ’28 af in matige derby

Afgelopen zaterdag speelde TVC ’28 de derby tegen Quick 20 in Oldenzaal. Vooraf waren de trainers van beide elftallen het erover eens dat beide ploegen de punten goed konden gebruiken om lijfsbehoud in de 4e divisie een stap dichterbij te brengen. TVC ’28 begon sterk in de openingsfase. Niek Staarink kon in de eerste minuut al de score openen voor TVC ’28 maar zijn schot ging naast. Mart Groothuis had dezelfde mogelijkheid in de 14 e minuut maar zijn schot ging over. Quick’20 probeerde in die fase met name via Peter Ilia en Frank Eulderink om op de flanken dreigend te worden. Maar echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Wouter Goos. Na een goede 20 minuten werd Stef Snijders hard onderuit gehaald, maar dit voorval werd niet bestraft door scheidsrechter van Zuijlen. Na een half uur spelen ging Okke Schepers sterk door op een pass vanuit de achterhoede. Hij passeerde een verdediger van Quick’20 en schoof de bal op de rand van de 16 naar Sam Holsink, die de 0-1 aantekende. Een prachtige droge schuiver in de linkerhoek bracht TVC ’28 op voorsprong.

TVC kon maar kort profiteren van de voorsprong. Wouter Goos maakte een overtreding op een doorgebroken speler van Quick’20 en incasseerde zijn 5e gele kaart van dit seizoen. De penalty, die volgde werd onberispelijk ingeschoten door Peter Ilia. Hij stuurde Goos naar de verkeerde hoek en bracht de 1-1 op het scorebord. Vlak voor rust waren er diverse mogelijkheden voor zowel Quick’10 als TVC ’28 om de score uit te breiden maar beide ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

Na de rust was TVC ’28 in de 2e helft onherkenbaar. Tien minuten na rust kwam Quick’20 op voorsprong door een doelpunt van Jesse Kip. Daar waar er op basis van de eerste helft zeker voldoende kansen lagen om van Quick te winnen, lukte het de ploeg van Berthil Ter Avest niet om de 2e helft te domineren. Ontzettend slordig aan de bal en de echte teamspirit en samenwerking ontbraken in de 2e helft. Quick’20 verzuimde na goed 75 minuten om de wedstrijd in het slot te gooien. De laatste 10 minuten perste TVC ’28 er nog een slotoffensief uit, maar de hieruit voortvloeiende kansen van Sam Holsink en Daan Geerts misten de overtuiging om op gelijke hoogte te komen. Hierdoor verloor TVC ’28 dit belangrijke duel ik de laatste fase van de competitie in de 4e divisie en was trainer Hazewinkel in zijn nopjes met de drie punten. Over twee weken speelt TVC ’28 de eerstvolgende wedstrijd op zondag 5 mei thuis tegen MASV. Dan zullen de mannen van ter Avest uit een ander vaatje moeten tappen om de broodnodige punten voor lijfsbehoud binnen te slepen

Foto 01: © Robin Hilberink.  Foto 02: © Robert Molnár