Woning opnieuw laten voegen door een professioneel bedrijf

Om tal van redenen kunnen voegen op den duur deels afbrokkelen. De kwaliteit van de voegen kan hiermee te maken hebben, maar ook de levensduur en uiteraard de weersomstandigheden. Vorst, regen, zon; ze kunnen allemaal effect hebben op de voegen. Maar ook veel of weinig vrachtverkeer langs de woning kan voor afbrokkelende voegen zorgen. Door de trilling van dit verkeer kunnen er scheuren optreden in de muren en kunnen voegen afbrokkelen en verdwijnen. Daarnaast kan een klimop ook nog eens voor schade aan de gevel zorgen. Tal van oorzaken kunnen er dus aan ten grondslag liggen.

Opnieuw voegwerk laten uitvoeren noodzakelijk

Het spreekt voor zich dat opnieuw voegen in dergelijke gevallen noodzakelijk is, aangezien de kans op vocht en schimmel in huis op de loer liggen. Daarnaast ontsiert slecht voegwerk je woning; er ontstaat vaak een lelijke zwarte uitslag op de muur en het geheel doet afbreuk aan je woning. Voor wat betreft vochtklachten; hier hoef je zelfs niet direct wat van te merken, maar de muur kan op den duur verzadigd raken met alle gevolgen van dien.

Professioneel bedrijf inschakelen

Het is verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen om deze klus uit te voeren. Zij hebben de vaardigheden en kennis in huis, en werken met beveiligd werkmateriaal; dergelijke klussen worden uitgevoerd met een kamersteiger. Want op grotere hoogtes werken als particulier, kan risico op vallen met zich meebrengen. Het opbouwen van hoge steigers is doorgaans alleen voorbehouden aan gecertificeerd personeel. Zorg dat de voegen niet alleen gerestaureerd worden, maar laat de voegen ook direct impregneren. Zo verklein je de kans dat de nieuwe voegen zich alsnog volzuigen met water.

Duidelijke oorzaak aanwezig? Pak deze ook aan

Voegwerk laten uitvoeren is een prima plan, maar zorg er ook voor dat een eventuele oorzaak wordt meegenomen. Zo kunnen afdakjes, waar je geen erg in hebt, water sijpelen. Maar ook regenafvoerbuizen kunnen soms de boosdoener zijn. Vergeet daarbij overigens de schoorsteen niet. De schoorsteen is een vaak vergeten, of achtergelaten boosdoener bij doorsijpelend water. Laat het klusbedrijf dus ook het voegwerk van de schoorsteen inspecteren.

Zelf de klus uitvoeren?

Daar waar er geen sprake is van hoge muren, kun je overwegen om zelf de werkzaamheden uit te voeren. Het is dan wel belangrijk om de beschikking te hebben over een veilige ladder. Zijn er twijfels over de betrouwbaarheid van de ladder, neem dan het zekere voor het onzekere en bekijk welke ladder voor de klus in aanmerking komt. Dit moeten ladders zijn die over een veiligheidssysteem beschikken. Denk aan een driedelige reformladder bijvoorbeeld, deze biedt extra zekerheid. In dat geval moet de ondergrond wel geheel egaal zijn.

Bezoek een bouwmarkt en lees goed de instructies door hoe het voegwerk het beste aangebracht kan worden. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar namelijk. Daarnaast zul je ook zelf de muren moeten impregneren. Daarvoor dienen de muren volledig droog te zijn. Voer je werkzaamheden dus altijd uit in een droge, bij voorkeur zomerse week, uit.

< Vorig / Volgende bericht >