Klimmen, klauteren en rennen voor de Verjaardagsbox

De laatste twee dagen voor de ‘meivakantie’ stonden bij basisschool de Meander in het teken van een sponsorloop voor de Verjaardagsbox Dinkelland. En op de laatste dag werden er natuurlijk, net als op vele andere basisscholen, de Koningsspelen afgewerkt.
Op een kille donderdag was er eerst de sponsorloop, die helemaal in het teken stond om zoveel mogelijk rondjes af te leggen voor de Verjaardagsbox Dinkelland. De groepen 1,2 en 3 startten als eersten en wat een heerlijk gezicht om ‘die korte beentjes’ hun rondjes te zien rennen. Van de kou leken ze geen last te hebben en het bleef niet alleen bij hardlopen, maar ze klommen of klauterden ook over het grote speeltoestel heen of er onderdoor. Vol trots bereikten ze de finish onder luid applaus van ‘hun supporters’. Daarna was het de beurt aan de groepen 4, 5 en 6 en dan ligt het tempo toch al aanmerkelijk hoger.  Ook deze leerlingen zetten zich vol overgave in om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De slotsessie was voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8 en ook daar werd niet alleen op souplesse, maar ook met het hart gelopen, geklommen en geklauterd. Op 16 mei wordt het bedrag bekend gemaakt dat de leerlingen samen hebben opgehaald voor de Verjaardagsbox Dinkelland.

 

Op de vrijdag was het allemaal iets aangenamer en begonnen de leerlingen van de Meander, onder aanvoering van groep 7, met de Koningsspelen. Natuurlijk met het nieuwe liedje van Kinderen voor Kinderen ‘Dabe Die Daba Daa’ dat met veel enthousiasme door alle leerlingen, hun leerkrachten en ook vele ouders werd meegedanst, geklapt en waar het kon gezongen. Daarna volgden er allerlei spelen en werd deze week vol gezelligheid afgesloten. Nu twee weken vrij en gelet op de weersverwachtingen kunnen dat wel eens hele mooie weken worden.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Fantastische opbrengst sponsorloop Meander voor Verjaardagsbox

Fantastische opbrengst sponsorloop Meander voor Verjaardagsbox

Wat hebben de leerlingen van de Meander zich uit de naad gelopen tijdens een sponsorloop, die op 26 ...

Lees verder >
Sponsorloop voor verjaardagsbox Dinkelland

Sponsorloop voor verjaardagsbox Dinkelland

Leerlingen van de Meander houden op donderdag 25 april een sponsorloop voor het goede doel: Verjaard...

Lees verder >
Ongewenste bezoekers brengen zichzelf in gevaar bij basisschool de Meander

Ongewenste bezoekers brengen zichzelf in gevaar bij basisschool de Meander

  Basisschool de Meander heeft de laatste tijd steeds vaker te kampen met ongewenste bezoeke...

Lees verder >