Terechte overwinning UD op KOSC

De derby tussen UD en KOSC werd met 2-0 door de thuisploeg uit Weerselo gewonnen. Op deze uitslag viel niets af te dingen, want KOSC wist geen vuist te maken tegen de koploper in de Vierde Klasse. Daan Knikhuis besliste binnen vijfentwintig minuten in de eerste helft deze match.
KOSC begon nog redelijk goed aan de derby. Jasper Keupink werd na een individuele actie met een overtreding gestuit. De vrije trap, net buiten de 16, werd door Jorrit Weierink hard het strafschopgebied ingedraaid, maar werd helaas door ‘iedereen’ gemist. Het was een eerste speldenprik aan de kant van KOSC. Na goed 10 minuten gaven de Ootmarsummers een cadeautje weg door in de verdediging in de fout te gaan. Het daaropvolgende afstandsschot van Knikhuis belandt over Ralph Muller in de goal. Daarna is UD duidelijk de betere ploeg en dat leidt in de 22e minuut tot een grote kans voor de thuisploeg. Ralph Muller blijft echter de baas in deze één op één situatie. Het is opnieuw Jasper Keupink, die een individuele actie inzet, maar hij ziet zijn schot net over zeilen. Niet veel later speelt UD de KOSC verdediging zoek en scoort Daan Knikhuis zijn tweede treffer.  Tot aan het rustsignaal controleert UD de wedstrijd en zijn ze met een afstandsschot op de lat nog dichtbij de 3-0.
Na de thee zet  KOSC iets hoger druk en dat heeft iets meer balbezit tot gevolg. Tot grote kansen leidt dit vooralsnog niet. Na ruim een uur vervangt Mart Busscher Ramon Oude Nijhuis. Het betekent dat Fabian Harperink, die bezig is met zijn laatste wedstrijden voor KOSC 1, een linie naar achteren zakt. UD blijft sterker en na een counter weet de KOSC verdediging dat nog net te repareren tot een corner. Stijn Teders vervangt good old Jorrit Weierink en Oscar Hoogeslag komt voor Jasper Keupink. Het lukt KOSC niet om de wedstrijd te kantelen. In de slotfase weten de Ootmarsummers nog een kans te creëren, maar het paste bij de wedstrijd dat deze niet werd verzilverd. UD lijkt op de titel af te stevenen, terwijl KOSC er nog alles aan moet doen om de plekken 11 en 12 te ontlopen. Deze positie op de ranglijst betekent dat er gestreden moet worden in de nacompetitie om niet te degraderen. Zondag 28 april wacht daarom een hele belangrijke match tegen Saasveldia, want ook deze club is in deze strijd verwikkeld.