Welpenmeisjes keren terug van een heel mooi kamp!

De welpenmeisjes van Scouting Ootmarsum  hebben een geweldig mooi weekendkamp beleefd. Voor sommigen de eerste keer, dus best wel spannend. Na het uitzwaaien vertrokken de ‘jonge dames’ richting Albergen, waar al gauw de slaapplekken werden klaargemaakt en het terrein werd verkend.

Wilde Westen
Dit jaar had het weekendkamp als thema ‘Het Wilde Westen, én dus hadden alle spellen hier mee te maken!  Op de eerste avond werd er gauw nog wat hout gesprokkeld voor het kampvuur, waarna de kinderen gedropt werden rond Albergen en met de leiding de weg weer terug moesten vinden. Gelukkig is niemand verdwaald en bij terugkomst bij het kampterrein was er een gezellig kampvuur om deze eerste geslaagde dag af te sluiten.  Na het kampvuur was het tijd om naar bed te gaan, nog even gezellig kletsen en daarna slapen.

De volgende ochtend, na de ochtendgymnastiek en het ontbijt, was het tijd voor het eerste spel: Expeditie Wilde Westen, een afgeleide van expeditie Robinson. Bloedfanatiek werd er bij alle onderdelen gestreden om de titel!
Na de lunch was het tijd voor de vossenjacht in Albergen, daarna nog gauw oefenen voor de Bonte avond en toen pannenkoeken eten! Nadat iedereen de buik vol had werd er nog snel een spel gedaan, voordat de bonte avond begon. Een avond om niet te vergeten, dans, zang, toneel en mooie moppen passeerden de revue.

Op het laatste van de avond was er nog een quiz voorbereid. Heel wat vragen, die de kinderen per groepje moesten beantwoorden. Lang ging het nek aan nek, maar met 1 vraag verschil werd er uiteindelijk gewonnen. Na deze geslaagde avond was het ‘helaas’ al weer tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend was het kamp jammer genoeg voorbij, tassen werden ingepakt, slaapzakken opgerold en na een variatie op levend ganzenbord kwamen de eerste ouders het terrein op om de kinderen weer op te halen!  Al met al, ondanks het niet perfecte weer, een super geslaagd kamp!

 

Wil jij ook bij de Welpenmeisjes? Kom gezellig een keer langs om te kijken! Maandag van 18.30 tot 20.00 bij het scoutinggebouw op de Mors
Voor meer informatie kijk je op www.scoutingootmarsum.nl

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Welpenmeisjes helpen Joris de Ridder schat terug te vinden

Welpenmeisjes helpen Joris de Ridder schat terug te vinden

Welpenmeisjes van Scouting Ootmarsum hebben tijdens hun kamp Joris de Ridder geholpen om zijn schat ...

Lees verder >