5x leuke activiteiten in de omgeving van Ootmarsum

Heb je een dagje vrij en geen idee wat te doen? Geen zorgen, want in en om Ootmarsum is meer dan genoeg te doen. Zo zijn er allerlei leuke buitenactiviteiten die je kunt ondernemen, lekker in de zon, of in de regen met een regenpak en regenhoed voor dames. Ook zijn er genoeg binnenactiviteiten voor wanneer je geen zin hebt om de regen te trotseren. Met deze vijf activiteiten ga jij je in ieder geval niet vervelen.

Bezoek de historische architectuur
Als er iets is wat je goed kunt bekijken in Ootmarsum, is het de architectuur. Ootmarsum heeft een rijke architecturale geschiedenis die helemaal teruggaat tot in de middeleeuwen. Het is dan ook een aanrader om eens een goede wandeling te maken door de historische binnenstad en de stadsmuren te bestuderen. Ook de kerk en watermolens zijn het bezoeken waard. Het stadje is erg mooi in de zon, maar ook in de regen geeft het een magische sfeer. Trek dan natuurlijk wel even een lange regenjas aan, anders wordt het wel erg koud.

Ootmarsum en kunst
Als er iets is waar Ootmarsum om bekend staat, is het wel de kunst. Dit stadje heeft namelijk behoorlijk wat kunstgalerijen en ateliers, waar lokale kunstenaars hun kunstwerken tentoonstellen en zelfs ook verkopen. Je kunt een mooie wandeling maken door de smalle straten van het historische centrum om vervolgens in de ateliers de schilderijen, beeldhouwwerken en andere kunstwerken te bewonderen. Mocht je echt fan zijn van de werken, kun je ze dus zelfs aanschaffen.

Culturele evenementen en festivals
Om nog even door te gaan op de leuke culturele activiteiten in Ootmarsum: er worden ook met regelmaat culturele evenementen en festivals georganiseerd. Bezoekers vanuit het hele land komen hierheen om te genieten van de prachtige kunst. Zo worden er onder andere kunstmarkten georganiseerd, waar je een mooi nieuw kunstwerk kunt aanschaffen, maar ook muziekfestivals en zelfs kanotochten in het prachtige natuurgebied. Echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Een wandeling of fietstocht in en om Ootmarsum
Wandelen is altijd leuk, voor jong en oud. Juist in Ootmarsum en omgeving kun je erg goed wandelen. In deze omgeving heeft wandelnetwerk Twente namelijk een heel uitgebreid knooppuntensysteem aangelegd. De oranje, genummerde paaltjes geven je de meest mooie routes aan, waardoor je leuke routes kunt bewandelen. Leg je liever meer kilometers af door te fietsen in plaats van lopen? Ook dat kan, want dankzij de knooppuntenroutes in Twente kun je makkelijk je eigen route uitstippelen. Dankzij deze speciale routes bezoek je ook de minder bekende plekken van Ootmarsum. Met in totaal meer dan 1500 kilometer aan fietsroutes kun je overal heen! Na een lange wandeling of fietstocht is niets lekkerder dan een drankje te doen en ook daarvoor ben je in Ootmarsum aan het juiste adres: met veel verschillende cafés en restaurants is er vast nog wel een plekje waar je kunt genieten van een hapje en drankje. Ook kun je hier een van de typische Twentse streekgerechten proeven, zoals krentewegge.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Zo schilder jij jouw woning voordelig in Ootmarsum

Zo schilder jij jouw woning voordelig in Ootmarsum

Kan jouw woning wel weer een likje verf gebruiken? Of is jouw interieur wel toe aan vernieuwing? In ...

Lees verder >
Nieuwe auto gekocht? Je auto direct verzekering doe je online

Nieuwe auto gekocht? Je auto direct verzekering doe je online

Als je net een nieuwe of tweedehands auto hebt gekocht, dan wil je hier natuurlijk het liefst zo sne...

Lees verder >
Vakantie tips voor een onbezorgde vakantie

Vakantie tips voor een onbezorgde vakantie

Nog even en dan kunnen we weer genieten van een welverdiende vakantie. Na het hele jaar te hebben ge...

Lees verder >