Kas en Karel Meijers en hun duiven in een flow

Gelet op de uitslagen bij de Othmarvliegers zitten Kas en Karel Meijers in een flow. Misschien toch nog net meer bij Kas, want door de heupfractuur van zijn vader Karel, moet hij hun duiven in topvorm brengen. Ondanks deze kwetsuur blijven vader en zoon ‘heupvol’ en dat is terug te zien in de uitslagen. Voor de duiven met een marathonhart was er een mooie wedstrijd over 900 kilometer, die gewonnen werd door Jan Luttikhuis en mooie resultaten voor Oscar Ossenvoort. Die marathonvlucht ging niet zonder slag of stoot, maar dat is allemaal te lezen in onderstaand verslag.

“Te weinig duiven uit Ootmarsum”
23-06-2024 Chalons 425 km 5 deelnemers 59 duiven

Tijdens het inkorven van de duiven op donderdagavond was het al de vraag of de duiven zaterdag wel gelost konden worden. Die verwachting bleek inderdaad ook uit te komen, vandaar dat de vlucht werd uitgesteld naar zondagmorgen. De duiven werden om 07.30 uur onder ideale omstandigheden gelost. Wat deze vlucht speciaal maakte was dat het  een gezamenlijke lossing was met afdeling 10 Drenthe en afdeling 11 Friesland. Gezamenlijk 30.000 duiven in concours. Dat de duiven het hier niet gemakkelijk mee hadden, bleek wel uit de aankomsttijden. Het grootste probleem van de duiven is om op het juiste moment uit deze grote koppel duiven te komen, en zodoende niet in Drenthe of Friesland te belanden. Maar voor de duiven van Karel en Kas Meijers bleek dit niet zo moeilijk, ze behaalden dan ook met Zus Olympic Anaba de 1e plek in Ootmarsum.  In de CC Hart van Twente was dit niet echt een kopprijs.  Volgens Kas Meijers had dit te maken, doordat er te weinig duiven uit Ootmarsum deelnamen. Daardoor blijven de Ootmarsumse duiven te lang in de ‘bubbel’ en gaat de trek richting de andere regio’s. Bij de Othmarvliegers presteerden ze top.

Uitslag Chalons:
1 t/m 6,8, en 10 Kas en Karel Meijers
7 Douwe Kuipers
9 Bennie Senger

Kleinkinderen van Olympic Nicole in de prijzen
29-06-2024 Charlevilles 333 km 8 deelnemers 102 duiven

Kas en Karel Meijers behaalden een week later een dubbelslag. Ze werden 1 en 2 in CC Hart van Twente tegen 1290 duiven. Kas laat er geen gras over groeien met deze mooie dubbele overwinning. De duiven werden om 8.00 uur gelost met een gunstige noordoostenwind. En de eerste 2 duiven arriveerden dan ook iets voor half 1 met 5 sec. verschil op de klep. De overwinnaar de 796 won een aantal weken ook al de 1e in de CC en is samen de tweede duif van Kas en Karel een kleinkind van Olympic Nicole.  Dat Kas ze in topform had blijkt wel uit de uitslag.
Uitslag Charlevilles:
1 t/m 11 Kas en Karel Meijers. tevens 1 en 2 van 1290 duiven en 6e grootmeester in CC Hart van Twente.

Geen duiven op vrijdagavond
Naast de Vitessevlucht stond er ook weer een zware fondvlucht op het programma. Dit keer een ochtendlossing vanuit het Franse Perigueux met een afstand van 900 km.
De duiven werden vrijdagochtend om 08.00 uur gelost en gezien de draaiende wind zou dit betekenen dat er vrijdagavond duiven thuis konden komen.  Maar helaas voor de liefhebbers uit Ootmarsum kwamen er geen duiven binnen. De volgende ochtend kreeg Jan Luttikhuis zijn jaarling duivin om iets na 08.00 uur terug. Deze werd gevolgd door drie duiven van Oscar Ossenvoort.. Zo blijkt maar weer dat het nog niet zo makkelijk is om met de grote kampioen mee te doen in de CC hart van Twente. Vrijdagavond waren er maar 12 terug van de 319 duiven.

Uitslag Perigueux 900 km 3 deelnemers 18 duiven
1 Jan Luttikhuis
2, 3 en 4 Oscar Ossenvoort.

Jonge duiven komen in actie
Voor aankomende week staan er weer diverse vluchten op het programma, waaronder de vlucht der vluchten:  Barcelona. Hoeveel duiven er uit Ootmarsum mee gaan is nog niet helemaal duidelijk. Tevens begint het jonge duivenprogramma ook weer. Dit kan een hele mooie periode voor de liefhebbers zijn, maar ook een hele vervelende. Het is altijd spannend hoe de jongen het doen. Zitten er toppertjes tussen? De laatste jaren komen echter ook veel grote verliezen voor met de eerste jonge duivenvluchten. Dat is ook de angst voor de duivenmelkers. Later meer hierover.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

‘Othmarvliegers’ Damhuis-Meijers-Damhuis vliegen in de prijzen

‘Othmarvliegers’ Damhuis-Meijers-Damhuis vliegen in de prijzen

Om twee weekenden samen te vatten met diverse vluchten voor de Othmarvliegers is best knap. Dat weet...

Lees verder >
‘Buurman’ Bert Damhuis in de prijzen

‘Buurman’ Bert Damhuis in de prijzen

Met de eerste Midfondvlucht op het programma pakte ‘buurman’ Bert Damhuis een meer dan verdiende...

Lees verder >
Kleinzoon Olympic Nicole vliegt in de prijzen

Kleinzoon Olympic Nicole vliegt in de prijzen

Wie de afgelopen jaren de artikelen over de Othmarvliegers heeft gevolgd, is daar ongetwijfeld de na...

Lees verder >