Hans Olde Monnikhof Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Op de jaarlijkse bedrijfsbarbecue werd Hans Olde Monnikhof compleet verrast toen burgemeester John Joosten achter de microfoon plaatsnam. Na zijn speech kreeg Hans de versierselen opgespeld, die horen bij een bijzondere koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

“Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg”
Hans Olde Monnikhof (geboren 23 juli 1955 in Ootmarsum) is de derde generatie in de familiegeschiedenis van De Monnik Dranken. Vanaf de beginjaren ‘80 is hij als directeur bij het bedrijf betrokken. Hij is de man geweest, die het bedrijf heeft ontwikkeld tot een landelijk opererende drankenzaak. Op het moment dat Hans in de directie kwam was De Monnik een kleine en hoofdzakelijk plaatselijke groothandel in dranken. Destijds een leverancier aan de lokale horeca met een tiental medewerkers. Anno 2024 een bedrijf dat levert aan de horeca, slijterijen, wijnhuizen en speciaalzaken in heel Nederland. Hij was als ondernemer ook de man, die al gauw de noodzaak en mogelijkheden inzag van een verhuizing van de Haerbroekstraat in de binnenstad van Oldenzaal naar een gezichtsbepalende plek langs de A1. Sindsdien heeft De Monnik zich onder zijn leiding ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf met meer dan 140 medewerkers in zijn branche in Nederland. Niet voor niets mag De Monnik Dranken sinds het 100-jarig bestaan in 2018 het predicaat Koninklijk dragen. En dat alles is gebeurd onder zijn directie. Hans Olde Monnikhof  is er de man niet naar om zich hierop te laten voorstaan. Dat tekent zijn karakter en zijn instelling. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is zijn filosofie, die hij al zijn hele leven trouw is. Dat maakt hem ook tot iemand, die bij iedereen geliefd is en zeker ook binnen het bedrijf op handen wordt gedragen. Zijn personeel is alles voor hem. Hij weet als geen ander dat dit hét kapitaal is van zijn bedrijf. Van hoog tot laag en van jong tot oud; iedereen krijgt de kans zich in het bedrijf te ontwikkelen en te doen wat hij of zij het liefste doet.
Hans Olde Monnikhof kan als ondernemer worden getypeerd als actief, innovatief, scherp, gedreven, vooruitstrevend, sociaal en met het juiste gevoel voor verhoudingen. En als mens is hij bescheiden, onbaatzuchtig, sociaal, hartelijk en met open oren en ogen voor de samenleving. Een voorbeeld voor velen.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Koninklijke onderscheiding voor mantelzorger Martijn ten Kate

Koninklijke onderscheiding voor mantelzorger Martijn ten Kate

Ruim vijftien jaar verleent Martijn ten Kate al mantelzorg aan zijn grote vriend Martijn Morsink. Da...

Lees verder >
Koninklijke onderscheiding voor een altijd betrokken Wim van Benthem

Koninklijke onderscheiding voor een altijd betrokken Wim van Benthem

Tijdens het traditionele Putfeest op het Bergplein werd Wim van Benthem verrast met een koninklijke ...

Lees verder >
Een dappere sociale Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Een dappere sociale Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Henk ter Braak heeft tijdens het 20-jarig bestaan van de stichting ‘Help Burundi’ uit handen van...

Lees verder >