Fysiek sterker Vasse wint van KOSC

De inhaalwedstrijd tussen Vasse en KOSC is door eerstgenoemde met 2-1 gewonnen. Door dit resultaat is Vasse op de ranglijst gestegen naar de vierde plek en vindt KOSC zich terug op de elfde positie.
Deze derby begon met kansen over en weer. De eerste was voor de thuisploeg. Na een gevaarlijke voorzet werd de bal tegen de lat gekopt en de rebound verdween naast de paal. Niet veel later wist Jasper Keupink op links door te breken, maar hij wordt hardhandig gestuit. De vrije trap levert niets op. In de tiende minuut krijgt KOSC opnieuw een vrije bal en deze wordt vanaf 25 meter met een stuit door Jorrit Weierink binnengeschoten. Nog geen vijf minuten later krijgt KOSC de kans op 2-0. Jasper Keupink gaat alleen op de keeper af, weet deze te omspelen, maar struikelt. Er rest niets anders dan een ingooi, die niets oplevert. Na een half uur verovert Jari Leussink op het middenveld de bal. Ook deze kansrijke situatie levert, een corner, maar verder niets op. Vlak voor rust lukt het Vasse, na meerdere doelpogingen, alsnog om op gelijke hoogte te komen. Het is Daan Haarhuis, die profiteert van het slechte wegwerken van KOSC en de 1-1 binnenschiet.
Na rust weet Vasse de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat resulteert in de 55e minuut tot een voorsprong. Randy Pegge scoort. Een vrije trap wordt hoog in het strafschopgebied van KOSC gepompt en Pegge kan zo tegen de bal lopen en deze binnentikken. Vasse komt daarmee op een verdiende 2-1 voorsprong.
KOSC probeert te voetballen, maar weet de bal niet in de ploeg te houden. Na een uur past trainer Walter Weghorst twee wissels toe. Stijn Teders en Mart Busscher komen in het veld. De trainer gokt op een extra impuls. Ook na de wissels, want ook Diederik Nijhuis komt nog in het veld, kan KOSC niet echt een vuist maken. Veel duels worden door het fysiek sterke Vasse gewonnen. Na bijna 80 minuten lijkt de beslissing definitief, maar de bal wordt over keeper Ralph Muller gelepeld. De kruising brengt redding. In die eindfase probeert KOSC met wat omzettingen het tij te keren. Vasse is echter fel in de duels en wint deze nagenoeg allemaal. De conclusie is dat KOSC verliest van een feller Vasse.
Zondag 16 april is er de gelegenheid om revanche te nemen, want dan ontmoet KOSC in de thuishaven ’n Tooslag Borne. De wedstrijd begint om 14.00 uur.