‘Formidable’ le Tour de Goal bij Franciscus

Wat werd het in de vakantieweek van woonzorgcentrum Franciscus een prachtige happening. Het thema was Frankrijk en daar past naadloos ‘Le Tour de Goal’ in. Maar liefst 100 wielrenners, waaronder good old Herman Snoeijink, reden het plein op voor Franciscus om vervolgens ‘dwars door het gebouw’ naar de achtertuin te rijden. Daar zaten al veel inwoners in een heerlijk zonnetje te wachten op deze groep wielrenners, die in Vriezenveen waren gestart. Double 2, zondag 7 juli ook finalist tijdens het Twents Songfestival in het decor van het Openluchtmuseum Ootmarsum, zong passende liedjes, die veelal luidkeels werden meegezongen. Iedereen zag er prachtig uit en de hele organisatie ging echt niet met de Franse slag. Alles was tot in de puntjes geregeld en de wielrenners met hun begeleiders genoten van deze entourage. De Franse kaas ontbrak niet, maar ook het Hollandse kopje koffie hoort er echt bij. Vele vrijwilligers stonden samen met Nick Weierink weer klaar om iedereen van een hapje en natje te voorzien. Een mooi compliment was er voor Miriam en Erna, die zorgden voor een perfecte organisatie.

GOAL
GOAL is een stichting, die staat voor ‘Scoren voor en met mensen, die een zorgbehoefte hebben’. Bij Franciscus stonden dan ook meerdere duo fietsen. De wielrenners van GOAL reden diverse rondjes met bewoners van Franciscus op deze fietsen en wat hadden ze een plezier met elkaar. Stichting Goal heeft als doel om het deelnemen aan recreatieve activiteiten voor mensen met een zorgbehoefte toegankelijk te blijven houden! Door het leggen van sociale lokale verbindingen tussen zorginstellingen en bedrijven. Met enthousiasme en kracht spelen we daarna in ‘duurzaam noaberschap’ recht op ons doel: de mensen laten scoren die het zo nodig hebben!

Daarin is deze stichting op deze dag volledig geslaagd. Meer informatie is trouwens te vinden op
www.stichtinggoal.nl

Onder de boog met ballonnen door
Het wielerpeloton heeft vandaag 100 kilometer gefietst en daarbij werden 5 zorglocaties bezocht. De ontvangst bij Franciscus was bijzonder hartelijk en dat zal op de andere zorginstellingen niet anders zijn geweest. Voorafgegaan door motoren ‘veroverden’  de 100 wielrenners Franciscus door onder een grote boog vol ballonnen naar binnen te fietsen. Onder luid applaus arriveerden ze achter het gebouw om daar onthaald te worden onder de vrolijke klanken van Double 2. De fietsen aan de kant en er volgde direct een polonaise tot groot plezier van alle aanwezigen.

Herman Snoeijink werd nog gevraagd hoe hij fit bleef: “Gewoon blijven fietsen,” liet de Denekamper weten. Dus werden ‘gewoon’ de duofietsen gepakt en daar maakten de nodige bewoners gebruik om een rondje met één van de Goal wielrenners te fietsen. Het bleef een tijdje gezellig, maar daarna werd de wielrenfiets gepakt, want het volgende doel was Losser om daarna nog naar Weerselo en Bornerbroek te fietsen en te finishen in Vriezenveen. Het was bij Franciscus een prachtige happening, kortom ‘FORMIDABLE’.

 

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Brocante markt ‘Franse Bron’ van gezelligheid

Brocante markt ‘Franse Bron’ van gezelligheid

De vakantieweek bij woonzorgcentrum Franciscus is onder ideale weersomstandigheden van start gegaan....

Lees verder >
Feestweek Franciscus met Brocante markt

Feestweek Franciscus met Brocante markt

In woonzorgcentrum Franciscus barst dit weekend de Feestweek los. Het thema is ‘Frankrijk’. Pass...

Lees verder >
Franciscus zet zestien jubilarissen in het zonnetje

Franciscus zet zestien jubilarissen in het zonnetje

Maar liefst 15 van de 16 jubilerende vrijwilligers, die zich inzetten voor woonzorgcentrum Franciscu...

Lees verder >