Fietsclinic Tom Veelers voor Bert Buddingh’ is bijna vol

De fietsclinic van Tom Veelers ten behoeve van de actie voor Bert Buddingh’ in het kader van Alpe d’HuZes is bijna volgeboekt. ,,Er zijn nog een paar plaatsen vrij”, meldt oud-wielrenner en initiatiefnemer Veelers. ,,Wie erover denkt mee te doen, moet niet meer te lang wachten, want vol is vol”, er is nog wel plek voor wandelaars. De fietsclinic is op zondag 21 april.

Ook wandelaars zijn welkom
Tegelijkertijd met de fietsclinic kan er ook worden gewandeld door de natuur van het Springendal en Hezingen. Ook hiervan komt de opbrengst ten goede aan de donatie van de familie Buddingh’ aan het Koningin Wilhelmina Fonds. Dat is het uiteindelijke doel van de jaarlijkse beklimming van de Alpe d’Huez, waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker. Erna, de echtgenote van Bert Buddingh’ die vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker, en haar kinderen en familie doen op 6 juni mee aan Alpe d’HuZes.

Mooie combinatie
Erna Buddingh’ is blij met de grote animo voor de fietsclinic. Ze hoopt dat ook wandelaars zich nog zullen aanmelden. De wandeling voert langs Hoeve Springendal waar die dag een zogeheten Natuurdag wordt gehouden ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan  van de Vogelwerkgroep Ootmarsum. ,,Dit maakt het voor wandelaars extra interessant en aantrekkelijk”, weet Erna Buddingh’.

Plezier in samenhang met leerzaam
Het mes snijdt bij de fietsclinic volgens Tom Veelers aan twee kanten. ,,Aan de ene kant natuurlijk het plezier dat de deelnemers aan de tocht beleven. Aan de andere kant is zo’n clinic is ook erg leerzaam. Ze krijgen tips hoe veilig af te dalen, maar ook over de voeding voor wielrenners.”
Het vertrekpunt van de fietsclinic is zondag 21 april bij camping ‘Bie Heintje’ aan de Wittebergweg. De clinic begint om 10.30 uur met een kop koffie met krentenwegge en een stuk technische uitleg over fietsen en dan met name het beklimmen van een berg zoals Alpe D’Huez. Verder geeft Tom Veelers informatie over sportvoeding en tips over extra kleding. Aansluitend is de start van de training. Die zal voor een belangrijk deel in het teken staan van afdalen en het indraaien van de bochten. Tussen 12.30 en 13.00 is Tom Veelers met zijn fietsers weer terug ‘Bie Heintje’. De clinic wordt daar afgesloten met een lunch.

Techniek
De clinic is niet alleen bedoeld voor mensen, die meedoen aan de Alpe d’HuZes, maar ook voor andere fietsliefhebbers die graag wat meer op techniek willen trainen of het gewoon leuk vinden om deze clinic te doen. De kosten van deelname aan de clinic bedragen 50 euro. Daar komt dan nog 15 euro bij voor de lunch; ook daarvan gaat een deel naar Alpe d’HuZes. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: alpedhuzes.myway@gmail.com

 

Wandelaars
Tijdens de fietsclinic komen ook wandelaars aan hun trekken. Er staat dan een wandeling op het programma van anderhalf á twee uur door de omgeving van het Springendal. Ook hiervoor geldt: aanvang 10.30 uur met koffie en krentrenwegge en afsluitend een lunch. Voor deelname geldt een vrije gift plus 15 euro voor de lunch. Aan de wandeling is geen limiet van het aantal deelnemers verbonden. Opgave via: alpedhuzes.myway@gmail.com

Het evenement Alpe d’HuZes is in 2006 opgericht met als doel de onmacht die ontstaat bij kanker om te zetten in kracht. Het motto van de deelnemers is: ‘Opgeven is geen optie’. Sinds 2006 is er ruim 208 miljoen euro opgehaald voor het KWF.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Zijn sokkenla was vol en daarom geeft Tom Veelers fietsclinic voor Bert Buddingh’

Zijn sokkenla was vol en daarom geeft Tom Veelers fietsclinic voor Bert Buddingh’

Een heuse fietsclinic onder leiding van oud-profwielrenner Tom Veelers. Daarmee krijgt de deelname v...

Lees verder >
Dankbare gevoelens na warme oliebollenactie voor team Buddingh’ Alpe D’Huzes

Dankbare gevoelens na warme oliebollenactie voor team Buddingh’ Alpe D’Huzes

De club ‘Wandelen op Zondag’ heeft vorig jaar in Bert Buddingh’ een zeer gewaardeerde wandelaa...

Lees verder >
Familie Buddingh’ doet op 6 juni mee aan de Alpe d’HuZes: ‘Opgeven is Geen Optie’

Familie Buddingh’ doet op 6 juni mee aan de Alpe d’HuZes: ‘Opgeven is Geen Optie’

Rode sokken verkopen op de Kerstmarkt voor Bert Buddingh’ en het Kankerfonds Bert Buddingh’was ...

Lees verder >