Met de rode sok als ereteken voor Bert naar de top

Erna Buddingh’, haar dochters, andere familieleden en vrienden beleefden tijdens de Alpe d’ Huzes een dag vol emoties, maar ook met veel plezier. Met vele duizenden anderen beklommen ze of wandelend of fietsend de Alp d’Huez. ‘Het team’ Budding’ zette zich op deze wijze in voor het Koningin Wilhelmina (kanker) Fonds. Bijna een jaar geleden overleed Bert Buddingh’ aan de gevolgen van kanker. Dat zette Erna aan om mee te doen aan de jaarlijkse Alpe d’Huzes waarmee geld wordt ingezameld voor kankeronderzoek. Iedereen droeg een rode sok mee als eerbetoon aan Bert, die altijd op rode sokken liep. Dit tot afgrijzen van Erna en haar dochters. Maar tijdens dit evenement was de rode sok het ereteken voor Bert.

Bijzondere missie
Maandenlang keken ze er naar uit; ze trainden er hard voor: en eindelijk was het donderdag 6 juni zover: de grote dag. Erna Buddingh’, haar dochters en andere familieleden en vrienden mochten de Alpe d’Huez op. Negen van hen op de fiets en vijf wandelend. Dat allemaal voor het KWF met Bert in hun hart.
Het werd een bijzondere missie met het beklimmen van deze bergreus als apotheose. In alle vroegte vertrokken de wandelaars en de fietsers op weg om hun doelen te halen. De weersomstandigheden op weg naar de top van Alpe d’Huez waren wisselend, maar dat weerhield de wandelaars en fietsers niet om door te gaan. En toen was daar de finish. De inspanningen, de beproevingen en het vele werk vooraf werden beloond. Daar op bijna twee kilometer hoogte in de Frans Alpen kwam alles en iedereen bij elkaar: voor Bert Buddingh’ en Alpe d’Huzes.

Enerverend
,,Het was een enerverende dag”, zo reageert Erna vanuit Frankrijk. ,,Een dag vol emoties en ook heel veel plezier. Geweldig, wat een organisatie. We vonden het wel jammer dat we vanwege het onweer de tweede keer niet konden lopen. De fietsers, die vier keer zijn gegaan, waren helemaal doorweekt en kregen warmtedekens. Ondanks de weersomstandigheden kijken we met ons allen dankbaar terug op een mooie dag.”

Morele steun
Ootmarsum leefde donderdag op verschillende manieren mee. Erna en de anderen waren zich daarvan terdege bewust. ,,Deze wetenschap gaf ons morele steun. Mooi om te ervaren hoeveel mensen met ons meeleefden. Dat doet ons goed en ik weet zeker dat Bert dit ook goed zou hebben gedaan.”

Acties
Ootmarsum steunde de afgelopen maanden verschillende acties van de familie om geld bijeen te brengen voor het KWF. Zo werden er op de Kerstmarkt rode sokken verkocht, een hartverwarmende oliebollenactie en fietsclinic met Tom Veelers en ook organiseerde de Ootmarsumse Lopers Club een Bert Buddingh’ Memorial. De jaarlijkse Molenloop werd aan het oud-lid van de OLC opgedragen met een flink bedrag als resultaat.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Fietsclinic Tom Veelers voor Bert Buddingh’ is bijna vol

Fietsclinic Tom Veelers voor Bert Buddingh’ is bijna vol

De fietsclinic van Tom Veelers ten behoeve van de actie voor Bert Buddingh’ in het kader van Alp...

Lees verder >
Dankbare gevoelens na warme oliebollenactie voor team Buddingh’ Alpe D’Huzes

Dankbare gevoelens na warme oliebollenactie voor team Buddingh’ Alpe D’Huzes

De club ‘Wandelen op Zondag’ heeft vorig jaar in Bert Buddingh’ een zeer gewaardeerde wandelaa...

Lees verder >
Oliebollenverkoop voor Alpe d’Huzes, team Buddingh’

Oliebollenverkoop voor Alpe d’Huzes, team Buddingh’

De WOZ wordt voor het goede doel éénmalig aangepast naar een Oliebollentoeslag Nee, het is niet...

Lees verder >