De toeristische organisaties van Dinkelland en Tubbergen gaan intensiever samenwerken

De gemeenten Tubbergen en Dinkelland kennen beide een eigen toeristische organisatie. Vanaf komend toeristisch seizoen gaan de VVV Ootmarsum-Dinkelland en Visit Tubbergen intensiever samenwerken. Dit gaan zij op verschillende manieren doen.
Allereerst wordt de backoffice van Tubbergen geïntegreerd in de Dinkellandse organisatie. Hierdoor ontstaat er een sterkere organisatie met een goede focus op bezoeker én ondernemer. Voor het gebied Tubbergen loopt momenteel een sollicitatieprocedure voor het aannemen  van een medewerker. Daarnaast zullen de organisaties gezamenlijke activiteiten en projecten ontplooien. Een eerste gezamenlijke activiteit betreft de deelname aan de fiets- en wandelbeurs in Gent. Beide organisaties en gebieden behouden hun eigen identiteit, maar kunnen op deze wijze professioneler, slagvaardiger en financieel krachtiger opereren.

De organisaties staan voor het bevorderen van het toerisme binnen de gemeenten. Dit gebeurt op de eerste plaats door het informeren en inspireren van de toerist, bezoeker en de inwoner. Daarnaast wordt met promotieactiviteiten en vernieuwende productontwikkeling het gebied, in Nederland en daarbuiten, onder de aandacht gebracht. Toerisme is voor Dinkelland en Tubbergen een belangrijke economische pijler. De colleges van zowel de gemeente Dinkelland als de gemeente Tubbergen hebben dan ook ingestemd met deze professionele en toekomstbestendige samenwerking.

< Vorig / Volgende bericht >