ZGT en Spectrum Oogzorg werken samen aan beste oogzorg

Ziekenhuis ZGT en Spectrum Oogzorg, een zelfstandig behandelcentrum voor oogheelkunde, gaan de samenwerking aan in de vorm van een gemeenschappelijke onderneming op gebied van medisch specialistische oogzorg: Spectrum Oogziekenhuis ZGT. Deze samenwerking is nu officieel bekrachtigd.

Beste van twee werelden
“In een gezamenlijke onderneming kunnen we krachten bundelen, zowel medisch als organisatorisch”, aldus Robbert van de Mortel, directeur van Spectrum Oogziekenhuis ZGT. “Zo komt het beste van twee werelden samen in één organisatie: de doelmatigheid van een behandeling in een zelfstandig behandelcentrum en de kennis en ervaring met complexe zorg en spoedzorg in een ziekenhuis.”

Lange wachtlijsten inkorten
Hilde Dijstelbloem, voorzitter Raad van Bestuur ZGT vult aan: “We hebben een gezamenlijke ambitie om de oogzorg voor de patiënt kwalitatief goed, doelmatig en toegankelijk te maken. Daarnaast willen we een oplossing bieden voor jarenlange problematiek van lange wachtlijsten en verminderde beschikbaarheid van oogzorg in Twente.”

Nieuwe locatie
Spectrum Oogziekenhuis ZGT heeft gekozen voor een nieuwe locatie in het centrum van Almelo, waar het grootste deel van de activiteiten zullen plaatsvinden. Deze locatie wordt verbouwd om aan alle eisen te voldoen. Zodra er zicht is op een openingsdatum zullen patiënten, verwijzers en andere betrokkenen geïnformeerd worden. Het streven naar een officiële opening is in het najaar van 2024. De spoedeisende hulp blijft in ZGT Almelo en de oogheelkundige locatie blijft behouden op de polikliniek in ZGT Hengelo.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Uitreiking vouchers ZGT Wetenschapsfonds en CMS 2024

Uitreiking vouchers ZGT Wetenschapsfonds en CMS 2024

Op dinsdag 11 juni vond bij ZGT de feestelijke uitreiking van de wetenschapsvouchers plaats. De vouc...

Lees verder >
Terugblik ZGT: focus op passende zorg, duurzaamheid, samenwerking en innovatie

Terugblik ZGT: focus op passende zorg, duurzaamheid, samenwerking en innovatie

ZGT kijkt met gepaste trots terug op een succesvol 2023, waarin de nadruk lag op passende zorg, duur...

Lees verder >
Nationale Hartfalenweek met activiteiten in MST en ZGT

Nationale Hartfalenweek met activiteiten in MST en ZGT

Een half miljoen mensen lijden aan hartfalen en dus is dringend meer onderzoek en bewustwording nodi...

Lees verder >