Weer niet

Het is om moedeloos van te worden, maar KOSC bleef ook tegen Luctor et Emergo zonder punten. Het werd uiteindelijk 1-0 voor de Almeloërs, die nog een kleine kans maken op de titel. Voor KOSC worden de kansen om nacompetitie te ontlopen alleen maar kleiner. Op het zonovergoten sportpark ’n Tooslag stond er voor beide elftallen dus veel op het spel. De spanning was dan ook te snijden. Toch speelden KOSC en Luctor een sportieve strijd.
De gasten uit Almelo kenden in de beginfase het meeste balbezit. Dat leidde echter niet tot grote kansen. Na ruim vijf minuten wist Jorrit Weierink volgens ‘oud recept’ op rechts door te komen. Zijn  voorzet was minder en te lastig voor Jasper Keupink om  deze te volleren. De bal gaat dus hoog over. Na 11 minuten neemt Luctor de leiding. Na een goede aanval door het midden wordt een Luctor aanvaller vrij voor Ralph Muller gezet en hij weet deze grote kans vol overtuiging te verzilveren.  Het toch al broze vertrouwen bij de thuisploeg krijgt opnieuw een knauw. Luctor is de bovenliggende partij, maar zet niet echt druk om de tweede goal te maken. KOSC laat de domper bezinken en na goed een half uur weet het Ootmarsumse team zich te herpakken. Uit een voorzet vanaf links raakt Floran Olde Klieverink, die zich knap vrij had gelopen, de bal verkeerd en kopt naast. Het was het laatste wapenfeit in deze eerste helft, die door Luctor werd gedomineerd. Maar de 1-0 bood nog volop kansen voor de thuisploeg.
Na de thee had de trainer van Luctor zijn ploeg de opdracht meegegeven om voor de 2-0 te gaan. Het leverde dan ook direct drie corners op voor de Almeloërs, die voor KOSC gelukkig niet tot een goal leidden. Trainer Walter Weghorst liet zijn team in de rust weten om ook meer strijd te leveren. Luctor kreeg echter nog een vrije schietkans, maar deze vloog ruim over. Het antwoord van KOSC kwam met een goede aanval, waarna aanvoerder Fabian Harperink zijn afstandsschot net naast zag gaan. Het publiek veerde op, maar zag daarna weinig kansen voor de thuisploeg. KOSC werkte hard en stopte veel energie in de wedstrijd. Dat leidde niet tot het gewenste resultaat. Oscar Hoogeslag verving Ramon Oude Nijhuis en tien minuten later verving Mart Busscher Luuk Wilmink. KOSC wilde graag iets forceren, maar wilde ook achterin niet teveel weggeven. Vlak voor tijd kreeg Luctor nog de beste kans in deze tweede helft. Het schot vloog rakelings over. Bij KOSC wordt het spel er niet beter op. Bij een aantal spelers raakte de tank aardig leeg. De thuisploeg heeft het geprobeerd, maar de ploeg ontbeert stootkracht en zelfvertrouwen.

Dus moet het in de laatste twee wedstrijden alle zeilen bij zetten. Op Tweede Pinksterdag reist men af naar Luttenberg. SDOL, de winnaar van de eerste periode, maar daarna dramatisch afgezakt, is dan de tegenstander. Deze club is nog te achterhalen voor KOSC, maar dan moet het wel de winst pakken en ook in de laatste wedstrijd drie punten behalen tegen Vasse. Daarnaast moet SDOL in die laatste wedstrijd, en zij spelen dan tegen Luctor, punten laten liggen. Het wordt voor de Ootmarsummers een lastige opgave om de nacompetitie te ontlopen. Niets is echter onmogelijk.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

KOSC veroordeelt tot nacompetitie om degradatie te voorkomen

KOSC veroordeelt tot nacompetitie om degradatie te voorkomen

Voor KOSC wacht nog een spannend en vooraf zeker niet verwacht slot van de competitie. De Ootmarsums...

Lees verder >
KOSC en Borne spelen gelijk en schieten daar niets mee op

KOSC en Borne spelen gelijk en schieten daar niets mee op

Het duel tussen KOSC en Borne eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijke stand. Met dit resultaat schi...

Lees verder >
Holten en KOSC evenwicht

Holten en KOSC evenwicht

Het zijn gevechten in de middenmoot, die kunnen leiden tot wedstrijden in de nacompetitie. Voor prom...

Lees verder >