Succesvolle start Avondvierdaagse Ootmarsum

Je hoeft hiervoor geen bijzondere opleiding gevolgd te hebben, want iedereen voelt – wandelaar, toeschouwer, organisator of vrijwilliger-  de gemoedelijkheid tijdens de Avondvierdaagse in Ootmarsum. In een heerlijke sfeer met gelukkig droog weer en een prima wandeltemperatuur stuurde Nanny Schulten de honderden wandelaars op pad.  De deelnemers kregen de zogeheten Kuiperberg route voorgeschoteld. Dan is het ook zeker genieten van de omgeving en de fraaie vergezichten. De Kuiperberg is één van die parels, die bij het stadje Ootmarsum horen. De wandelaars genoten dan ook volop en of je nu de 5, 7,5 of 10 kilometer liep, steeds weer waren er van die momenten dat je de omgeving van Ootmarsum bewust kon waarderen. Gezinnen, echtparen, vrienden – en vriendinnengroepen, buren en natuurlijk ook de deelnemers van den Oostenborgh en Franciscus liepen of ‘rolden’ vrolijk over de route om van begin tot eind de moed er in te houden. Albert Heijn zorgde voor versnaperingen voor onderweg en op het Commanderieplein kregen de deelnemers wat te drinken van Gasterij Oatmössche en onder de vrolijke klanken van ‘Tís ma wa’j went band’ werden de ‘laatste loodjes’ afgelegd.

Dat laatste stuk ging door een andere parel in Ootmarsum en dat is toch ook zeker het Openluchtmuseum waar beroepskrachten en vrijwilligers klaar stonden om de wandelaars te begeleiden. Er kon op het park gemolken worden en klompen worden gestapeld en met name de ‘wandelende kinderen’ vonden het prachtig. Daarna was het nog een klein stukje richting het Kerkplein waar de eindstreep lag. Op deze locatie bliezen de Keistenenbloazers de deelnemers naar binnen waar de kaart voor deze eerste dag werd afgestempeld. Geen wanklank, maar juist veel waardering voor de organisatie. Ook zij kunnen niet zonder vrijwilligers en dus ook veel lof voor de mensen, die zorgden voor een veilige oversteek, de stempelposten bemensten en ook op andere terreinen hand – en spandiensten verrichten. Dergelijke avonden verkleinen de wereldproblemen en daar hebben heel veel mensen behoefte aan.
De komende drie dagen wordt er natuurlijk verder gewandeld en in deze sfeer is het voor iedereen aan te raden om je alsnog op te geven om mee te wandelen. Het geeft een gevoel van saamhorigheid, die je niet wil missen.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Wandelvierdaagse niet meer weg te denken evenement

Wandelvierdaagse niet meer weg te denken evenement

In 2015 werd na jarenlange afwezigheid de Avondwandel4daagse in Ootmarsum nieuw leven in geblazen. N...

Lees verder >
Succesvolle start Avondvierdaagse Ootmarsum

Succesvolle start Avondvierdaagse Ootmarsum

Heerlijk om het komen en gaan van de deelnemers aan Avondvierdaagse van Ootmarsum te zien. Rond 18.0...

Lees verder >
Heerlijk vier avonden wandelen in Ootmarsum

Heerlijk vier avonden wandelen in Ootmarsum

Het is al bijna weer zover om vier avonden heerlijk te wandelen rondom Ootmarsum. Op 23, 24, 25 en 2...

Lees verder >