Ruim 5000 deelnemers starten in 33ste Roparun

De drieëndertigste editie van de Roparun is zaterdagochtend van start gegaan. Om 11:00 uur klonk het startsein op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie en een uur later vertrokken de eerste teams vanuit Frankrijk. Tijdens deze nieuwe editie van de Roparun leggen de ruim vijfduizend deelnemers, verdeeld over 210 teams, ruim 500 kilometer af. Met deze uitdaging halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet om het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker te maken.
Dit jaar kent de Roparun weer twee routes. Er werd net als de voorgaande twee edities gestart vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie, maar ook op Circuit Clastres in Frankrijk klonk het startschot. Dat er ook weer vanuit Frankrijk werd gestart, is bijzonder. Na vijf jaar keert hiermee het internationale karakter van het evenement terug. De eerste teams werden door alle andere deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers uitgezwaaid. Rond 20:00 uur zaterdagavond zal het laatste team vertrekken vanuit Enschede. In Frankrijk zal dat om 22:30 uur zijn.

 

Een feestje is het niet alleen op de startlocaties. Onderweg kunnen de deelnemers flink veel festiviteiten verwachten. Diverse doorkomtcomités in Nederland, Frankrijk en België zijn de afgelopen weken bezig geweest om een warm onthaal te organiseren. In verschillende steden zijn er diverse festiviteiten en straten versierd, maar ook dorpen lopen massaal uit om de Roparunners een hart onder de riem te steken tijdens deze bijzondere prestatie. Directeur Lesly Wolter blikt vol trots vooruit: “In veel plaatsen op de route lopen de mensen echt uit om onze deelnemers aan te moedigen. Sportclubs, oranjecomités, horeca, winkeliersverenigingen, ziekenhuizen en andere organisaties zijn al maanden in de weer een warm onthaal te organiseren als de Roparun door hun woonplaats trekt. Dat is geweldig om te zien en dan verdienen ze ook. Onze deelnemers, maar ook de vrijwilligers en doorkomstcomités zetten zich het hele jaar in voor een ander. Als je hen dus nog niet gesteund hebt, doe dat dan zeker. Steun hen, doe volgend jaar mee en steun de ondersteunende zorg voor mensen met kanker!”

Maandag komen de teams vanaf 12:00 uur aan op de iconische Coolsingel in Rotterdam, waar zij kunnen rekenen op een warm onthaal door afzwaaiend burgemeester Aboutaleb en tienduizenden toeschouwers.

Goed doel
De Roparun is een evenement, waarbij teams geld ophalen voor goede doelen, instellingen en projecten, die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Vorig jaar bracht de non-stop estafetteloop een bedrag van bijna vier miljoen euro op. De teams zetten zich, met de acties die ze het gehele jaar organiseren, in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het organiseren van een mini-Roparun tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld wat deze teams ophalen, komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. De deelnemers zullen dit weekend dus alles geven. Echter zijn zij niet de enige. Stichting Roparun geeft onderweg ook wat weg. Op de route worden verschillende goede doelen in het zonnetje gezet en ontvangen een cheque.

Over de Roparun
De Roparun is een non-stop estafetteloop die al meer dan 30 jaar wordt georganiseerd. Tijdens het evenement lopen en fietsen de deelnemers in estafettevorm en worden zij begeleid en ondersteund door bijvoorbeeld chauffeurs, verzorgers en cateraars. Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om verschillende doelen in Nederland, Frankrijk en België te ondersteunen die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker maken.

Foto: Roparun – Marco de Swart

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Roparun financiert meerdere jaren verwenweken voor kankerpatiënten

Roparun financiert meerdere jaren verwenweken voor kankerpatiënten

Een week lang genieten, geestelijke en lichamelijke aandacht, lotgenotencontact en de mooiste herinn...

Lees verder >
Roparun laat met meer dan half miljoen euro spoor aan donaties na

Roparun laat met meer dan half miljoen euro spoor aan donaties na

Tijdens de drieëndertigste editie van de Roparun heeft de organisatie diverse cheques uitgereikt. O...

Lees verder >