Feest in Tubbergen na handhaving TVC in de Vierde Divisie

Het eerste van TVC heeft zich kunnen handhaven in de Vierde Divisie. Na een bijzondere wedstrijd tegen Heino, die in 3-3 eindigde. De concurrenten voor het spelen van nacompetitie kwamen niet verder dan een gelijkspel. Dus is TVC ook volgend seizoen verzekerd van een plek in de Vierde Divisie.
In Tubbergen speelde TVC tegen Heino en het werd met recht een spektakelstuk.  In de eerste helft gebeurde er zoveel dat het net zo goed de hele wedstrijd had kunnen zijn. Binnen vijf minuten stond TVC ’28 op een 2-0 voorsprong. Eerst schoot Mart Groothuis de 1-0 tegen de touwen, die gevonden werd door Holsink na een fraaie actie van Staarink op de rechterflank. Twee minuten later was het Sam Holsink, die de 2-0 van dichtbij binnenschoot. Een droomstart voor TVC, maar deze voorsprong vasthouden bleek een lastig karwei. Heino was dreigend en Leferink kopte na twintig minuten de aansluitingstreffer binnen uit een corner. Twee minuten later scoort Heino de gelijkmaker door een verre ingooi, die uiteindelijk bij de tweede paal werd binnengekopt. Binnen het half uur kwam Heino nog op voorsprong, waardoor TVC met een 3-2 achterstand de rust in ging.

De tweede helft vloog het spelbeeld heen en weer, maar het leverde minder doelpunten op. Koen Fleer, die nog maar net in het veld stond om de geblesseerde Booijink te vervangen, kopte fraai de 3-3 binnen en zette de stand gelijk. Het bleef lang spannend op De Grote Moat. Beide teams kregen mogelijkheden op de 4-3, maar deze werden niet benut. Bij het laatste fluitsignaal lieten meerdere spelers zich op de grond zakken van vermoeidheid, gelukkig was er tijd om even te rusten tot de uitslagen van de andere velden binnenkwamen. Vanwege gelijke spelen van Longa en Buitenpost is TVC niet meer te passeren door de beide ploegen en is het verzekerd van een ticket voor de Vierde Divisie komend seizoen. Een topprestatie van de ploeg van trainer Berthil ter Avest.

Volgende week speelt TVC ’28 het uitduel tegen Buitenpost. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

TVC ’28 eert vertrekkende spelers met afscheidswedstrijd

TVC ’28 eert vertrekkende spelers met afscheidswedstrijd

Acht spelers en vier stafleden zetten bij de hoofdmacht van TVC ’28, om uiteenlopende redenen, een...

Lees verder >
Op ‘The Final Countdown overleeft TVC ‘28

Op ‘The Final Countdown overleeft TVC ‘28

In de voetbalcompetitie is de spannendste fase aangebroken. Het spel is op de wagen, het aftellen be...

Lees verder >
Jeroen Droste volgt Henk Wessels op als voorzitter TVC ‘28

Jeroen Droste volgt Henk Wessels op als voorzitter TVC ‘28

Binnen TVC ’28 werd er al een tijdje rekening mee gehouden dat  Henk Wessels de voorzittershamer ...

Lees verder >