Op pad met ervaren excursieleiders in de Nationale Vogelweek

Voor alweer de twaalfde keer wordt er een Nationale Vogelweek gehouden. De coördinatie is in handen van Vogelbescherming Nederland, maar ook lokale initiatieven worden ondersteund. De voor Ootmarsum dichtstbijzijnde  excursie is in het Bargerveen in Drente, dus niet in Twente, maar gelukkig hebben we hier een paar weken geleden nog een Vroege Vogels wandeling gehad in het kader van het 40-jarig bestaan van de Ootmarsumse Vogelwerkgroep.
In de afgelopen jaren zijn er duizenden natuurliefhebbers ‘naar buiten’ geweest om aan deze excursies deel te nemen. En ook deze keer gaat de Vogelbescherming haar best doen om iedereen een leuke natuurbelevingen te bezorgen. Hoe deze Vogelweek in zijn werk gaat lees je hier.

WAT IS DE VOGELWEEK?
Tijdens de Nationale Vogelweek biedt de Vogelbescherming – samen met vele vrijwilligers en collega-organisaties – vele laagdrempelige vogelexcursies en vogelactiviteiten aan in heel Nederland. Deze zijn in principe gratis (enkele uitzonderingen daargelaten, bijvoorbeeld waar een bootje gehuurd moet worden), en geschikt voor natuurliefhebbers van ieder ‘niveau’. Dus juist ook beginnende vogelaars en natuurliefhebbers zijn van harte welkom. Graag zelfs! Want je kunt op pad met ervaren excursieleiders, die de vogels en het gebied in kwestie vaak op hun duimpje kennen. En zij zullen je uitleg geven over de vogels – en soms ook andere dieren en planten – die je onderweg tegenkomt. Een uitstekende manier om meer over vogels te weten te komen! Aanmelden voor deze excursies gaat in de meeste gevallen via deze website: www.vogelbescherming.nl/nationale-vogelweek.

Digitale vogelroutes
Voor wie bepaalde excursies niet goed uitkomen, of als er een excursie is volgeboekt, zijn er ook digitale vogelroutes tijdens de Vogelweek. Via een zogenaamde webapp kun je – met je mobiel in de hand – een vogelroute volgen en onderweg krijg je informatie te zien en te horen over de vogels, die je tegen kunt komen. Deze routes zijn gemaakt door dezelfde excursieleiders die ook ‘fysieke’ excursies geven. Van 1 mei t/m 30 juni zijn ze te gebruiken via www.mijnvogelweek.nl.

< Vorig / Volgende bericht >