Lettele pakt eerste competitiepunt tegen KOSC

Voor het eerste van KOSC verloopt het seizoen tot nu toe teleurstellend. De eerste drie wedstrijden werden nog in winst omgezet, maar daarna is het wisselvalligheid troef. De Ootmarsummers sprokkelen nog wel hun puntjes en staan met 22 punten in de middenmoot.
Op deze mooie lentezondag stond de uitwedstrijd tegen Lettele op het programma en deze tegenstander had na 12 wedstrijden nog geen competitiepunt behaald. Juist tegen KOSC werd het eerste punt binnengesleept en dat werd in Lettele als een kampioenschap gevierd. Voor KOSC zijn de druiven zuur, want op papier hoefde dit geen lastige wedstrijd te worden. Trainer/coach Walter Weghorst had zijn mannen de opdracht gegeven om geconcentreerd te blijven spelen. Het veld in Lettele lag er slecht bij, maar dat is geen excuus, want beide ploegen hebben daar last van. Vanaf het begin was duidelijk dat de thuisploeg zich ver terug liet zakken. KOSC moest het spel maken, maar ook op zijn tellen passen voor de uitvallen van Lettele. Dat bleek al in de vierde minuut toen de achterhoede van KOSC alle zeilen moest bijzetten om een verrassende achterstand te voorkomen.
In minuut 6 werd er om onverklaarbare redenen een doelpunt van Jari Leussink afgekeurd. De KOSC middenvelder leunde, volgens de scheidsrechter, op zijn tegenstander. Zijn fraaie kopbal in de verre kruising betekende dus niet de 0-1.  KOSC speelde in het eerste kwartier in een veel te laag tempo, waardoor Lettele simpel stand kon houden. Toch wisten de Ootmarsummers op voorsprong te komen. Na een goede dieptepass van Ramon Oude Nijhuis werd Jorrit Weierink weggestuurd. De routinier legde de bal vervolgens panklaar voor de voeten van Thomas Brons, die deze kans feilloos benutte. KOSC hield de 1-0 voorsprong niet lang vast, want na klungelwerk in de verdediging kwam Lettele op 1-1. De thuisploeg nam zelfs een 2-1 voorsprong ook al was het volgens velen in buitenspelpositie, maar de grensrechter verzuimde te vlaggen.
KOSC speelde slecht en gaat de rust in met een 2-1 achterstand. Na de thee moest het echt anders. Floran Olde Klieverink wordt gewisseld voor Luuk Wilmink. KOSC begon voortvarend en creëerde enkele kleine kansen. Doelpuntenmaker  Thomas Brons werd 10 minuten na rust vervangen door Jasper Keupink. Ook Jari Leussink werd naar de kant gehaald en de snelle Stijn Teders loste hem af. Een gouden wissel, want nog geen twee minuten in het veld schoot Stijn een voorzet van Jorrit Weierink onberispelijk tegen de touwen. Daarna was het alleen nog maar KOSC wat de klok sloeg. Het enorme balbezit werd niet omgezet in grote kansen. In de laatste minuut was er nog een grote kans voor Stijn Teders, maar de bal wilde er niet in. Lettele haalde het eerste punt. KOSC had het helemaal aan zichzelf te wijten dat het niet won bij deze laagvlieger. Volgende week wacht thuis ABS.