KOSC blijft ongeslagen

Ook in de derde wedstrijd bleef het eerste van KOSC ongeslagen door Lettele met 4-1 te verslaan. Misschien nog wel belangrijker was de huldiging voor teamcaptain Fabian Harperink, die zijn 450e wedstrijd speelde in het eerste van KOSC. Een ongekend aantal. Op 10 april 2005 speelde hij zijn eerste wedstrijd thuis tegen Oldenzaal. Op 8 oktober 2023 zijn 450e en die bekroonde hij door uit een strafschop de 1-1 te maken tegen Lettele. KOSC win deze confrontatie met 4-1 en dankzij dit resultaat is het voetbalvlaggenschip van Ootmarsum nog steeds zonder puntverlies en leidt het met noaber UD de ranglijst aan in deze Vierde Klasse.

KOSC begon sterk in deze wedstrijd en dat leverde in de tiende minuut voor een eerste echte kans, maar de prachtige aanval leverde geen doelpunt op. Lettele scoorde wel tegen allen krachtsverhoudingen in.
Een afstandsschot zorgde voor de 1-0 voor de tegenstander, die verder voor geen enkel gevaar stichtte. Gelukkig kwam KOSC al snel op 1-1, nadat Diederik Nijhuis onderuit was gehaald.  Jubilaris Fabian Harperink scoorde de gelijkmaker en daarna nam KOSC in alle opzichten het heft in handen. Vlak voor rust scoort Job Oude Roelink na een prachtige actie van Hessel Oude Hengel. Direct na de aftrap veroverde KOSC de bal en  liet Mat Busscher na een assist van Hessel Oude Hengel de 3-1 aan te tekenen.
Na deze geruststellende voorsprong wisselde trainer Walter Weghorst Jari Leussink en Thomas Brons voor Jasper Keupink en Stijn Teders. Laatstgenoemde, geroemd om zijn snelheid en inzet, zette in de 58e minuut ‘zijn’ brommer aan en loopt alles en iedereen voorbij. Behalve de Lettele keeper, die zijn inzet pareert. Het is chaos bij Lettele en in deze fase had KOSC de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien. Na een echt heel goed lopende aanval leek de thuisploeg de allesbeslissende goal te scoren, maar de assistent grensrechter stak ‘van schrik’ zijn vlag omhoog. Geen VAR, maar wel een afgekeurd doelpunt. Mart Busscher schoot vervolgens op de lat en daarna was het toch Stijn Teders, die na de nodige klutsballen de bal tegen het net werkte.
KOSC domineert de hele wedstrijd. Tegenstander Lettele schiet één keer op goal en dat is ook nog eens hun eerste seizoensttreffer. De Ootmarsummers trekken echter de wedstrijd nar hun toe. Met 4-1 zijn de krachtsverhouding duidelijk en is KOSC, samen met UD, de trotse lijstaanvoerder in deze Vierde Klasse A.

Komende zondag is er een uitwedstrijd naar ABS in Bathmen. Deze ploeg won met 5-0 van Borne, maar verloor de andere twee uitwedstrijden van Holten en UD Weerselo. Dat wordt op voorhand een mooie pot. Niets is zeker in deze Vierde Klasse, wel is zeker dat KOSC hogerop wil en dan is  een overwinning in Bathmen zeer zeker welkom.