Landelijke Sterrenkijkdagen bij Cosmos

Ontdek de wonderen van het universum tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen bij Sterrenwacht Cosmos! Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart is het zover: Sterrenwacht Cosmos in Lattrop, gelegen tussen Denekamp en Ootmarsum, opent haar deuren voor het publiek tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Dit is jouw unieke kans om je te laten meeslepen door de fascinerende wereld van sterren, planeten en nevelvlekken.

Een avond vol kosmische avonturen: Reis door het zonnestelsel: Dompel je onder in een meeslepende presentatie over de wonderen van ons zonnestelsel. Bewonder prachtige foto’s en video’s van de Zon, Maan en planeten, en laat je fantasie prikkelen door de verhalen van onze deskundige gidsen.

Verken het universum in het planetarium: Stap binnen in ons hypermoderne planetarium en ervaar de kosmos op een geheel nieuwe manier. Maak een virtuele reis door de Melkweg, bewonder de schoonheid van verre sterrenstelsels en leer alles over de mysteries van het universum.

Observeer de sterrenhemel door krachtige telescopen: Kijk door gigantische telescopen en aanschouw de wonderen van de nachtelijke hemel. Getuige de maan in al haar glorie, bewonder de reuzen planeet Jupiter en verken de kleurrijke Orionnevel. Dit is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

De Nationale Sterrenkijkdagen bij Sterrenwacht Cosmos zijn een perfecte gelegenheid om samen met familie, vrienden of kinderen te genieten van de wonderen van de sterrenkunde. Of je nu een beginnende sterrenkijker bent of een doorgewinterde amateurastronoom, er is voor ieder wat wils.

De avonden beginnen om 20:00 uur en duren tot ongeveer 22:30 uur.

Mis deze kans niet om je te laten inspireren door de schoonheid van het universum!

Reserveer nu je tickets via: www.sterrenwachtcosmos.nl

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Programma voorjaarsvakantie sterrenwacht Lattrop Twente

Programma voorjaarsvakantie sterrenwacht Lattrop Twente

Kom deze voorjaarsvakantie genieten van de sterrenhemel in de Cosmos sterrenwacht in Lattrop. De ste...

Lees verder >
Lezing ‘Ster van Bethlehem’ in Sterrenwacht Cosmos

Lezing ‘Ster van Bethlehem’ in Sterrenwacht Cosmos

De laatste maand van 2023 breekt aan en dus vieren we naast Sinterklaas ook het Kerstfeest. Op veel ...

Lees verder >
Maan en Jupiter heel dicht bij elkaar

Maan en Jupiter heel dicht bij elkaar

Kom kijken naar de samenstand van Jupiter en Maan bij de sterrenwacht in Lattrop. Op zaterdagavond ...

Lees verder >