Rindeltje en Matteo twee nieuwe kunstenaars bij Art Brut Kik

Galerie Art Brut Kik in Ootmarsum presenteert twee nieuwe kunstenaars. Het zijn Rindeltje Doornbos en Matteo Collazzo. Op zondag 17 maart kunnen belangstellenden kennis met deze twee kunstenaars maken als om 16.00 uur de expositie aan de Oostwal 12 officieel wordt geopend.
Deze galerie biedt sinds 2015 een podium in Ootmarsum aan de kunstvorm Art Brut. Kunst puur uit het hart van mensen, die vanwege hun psychische aandoening en/of verstandelijke beperking vaak extra kwetsbaar zijn. Ook streeft de galerie ernaar een plek te zijn waar verbinding en ontmoeting vorm kunnen krijgen. Het unieke concept: ‘Kunst kent geen beperking’ sluit daar naadloos op aan. Kunstenaars met zeer verschillende kunstuitingen vinden hier hun plek.
Op zondag 17 maart presenteert Galerie Art Brut Kik in Ootmarsum met trots twee nieuwe kunstenaars; Rindeltje Doornbos en Matteo Collazzo. De kunstenaars zijn aanwezig en kunnen u verder deelgenoot maken van hun ideeën die achter hun werk schuil gaan.

De kunstenaars stellen zich graag voor:

“Vingers creëren zwierige lijnen”
Rindeltje Doornbos is in 1958 geboren te Nieuw-Amsterdam/Drenthe. (waar ooit Vincent van Gogh een aantal maanden schetste en schilderde). Ze groeide echter op in Duitsland in het decor van een plattelandschap.  Al op jonge leeftijd tekende en schilderde deze kunstenaar. Als autodidact, niet gebonden aan opleiding of stroming, schildert ze vanuit gevoel. In 2010 moest ze haar werk als docente, vanwege een ongeval, beëindigen en nam schilderen een steeds belangrijker plaats in. Acryl is haar meest gebruikte verfsoort, maar ook olieverf of Oost-Indische inkt behoort tot de materialen waarmee ze haar schilderpassie vorm geeft. Inspiratie en rust zijn belangrijke voorwaarden die Rindeltje in de natuur vindt. In vrolijke kleuren wordt met de vlakke hand de achtergrond op doek/linnen gezet.  Om vervolgens met haar vingers in zwierige lijnen dier- en mensfiguren neer te zetten.  Daar komt geen penseel aan te pas! Ogen en gezichtsuitdrukking spelen hierbij nadrukkelijk een rol! Voor- en achtergrond betrekken elkaar bij dit geheel en laten elkaar ook los.  Kunst is emotie en roept emotie op Het raakt je en deze kunstenares- die in binnen- en buitenland exposeerde wíl graag raken met haar felle spel van kleur en lijn.


“Schilderen geeft mij rust”
Dit vertelt Matteo:

“Mijn volledige naam is Matteo Leandro Collazzo. De letters van mijn naam (MLC) zie je terug in mijn handtekening. Ik ben geboren op 14 augustus 2000.
Mijn ouders zijn allebei Italiaans, maar ik ben zelf in Nederland geboren.
Ik vind het leuk om te schilderen, omdat het mij veel rust geeft. Het geeft mij een doel en houvast en ik ben blij dat ik dat gevonden heb. Mijn kunstwerken hebben allemaal een betekenis en hebben allemaal een eigen naam. Ik schilder elke dag bij twee kunstenaressen, die mij helpen om nog beter te worden. Ik houd van kleur. Ik heb thuis een eigen studio en die heet Art Studio Collazzo.
Ik ben heel trots en blij dat mijn werk geëxposeerd wordt bij Art Brut Kik. Veel plezier!”

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Galerie ART BRUT KiK presenteert vier nieuwe kunstenaars

Galerie ART BRUT KiK presenteert vier nieuwe kunstenaars

Op zondag 12 november presenteert Galerie ART BRUT KiK in Ootmarsum met trots vier nieuwe kunstenaar...

Lees verder >
Portret Zelensky bij opbod verkocht tijdens Kunst in Ootmarsum

Portret Zelensky bij opbod verkocht tijdens Kunst in Ootmarsum

Dit weekend is het Kunst in Ootmarsum en dat betekent dat er veel reuring is in het kunststadje van ...

Lees verder >
Galerie ART BRUT KiK presenteert drie nieuwe kunstenaars

Galerie ART BRUT KiK presenteert drie nieuwe kunstenaars

Op zaterdag  4 februari presenteert Galerie ART BRUT KiK in Ootmarsum met trots drie nieuwe kunsten...

Lees verder >