Concert ‘Look at the world’ door leerlingen Lise Meitner Gymnasium

Het vocaal-ensemble van het Lise Meitner Gymnasium geeft in de Simon en Judaskerk een concert met als thema ‘Look at the world’.  Dit koor van het Lise Meitner Gymnasium uit het naburig Neuenhaus bestaat sinds 2017. Het is destijds begonnen als een projectkoor. De circa 25 koorleden zijn bovenbouwleerlingen van het Lise-Meitner-Gymnasium.

Bijzondere ontmoetingen en concerten
Het koor staat open voor ontmoetingen en optredens met andere koren. Zo heeft het vocaal-ensemble een samenwerkingsproject gehad met de Australian Girls Choir uit Sydney. Absoluut hoogtepunt uit de geschiedenis van dit nog jonge koor was de medewerking aan de uitvoering van de 9e symfonie van Beethoven in Toushima in Japan. Daarvoor waren ze uitgenodigd! Dat was een enorme eer. Ook heeft het koor afgelopen december in Nordhorn haar medewerking verleend bij de uitvoering van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach.

‘Look at the world’
Op zondag 16 juni zijn ze te beluisteren in de Simon en Judaskerk. Het programma heeft als titel ‘Look at the world’ (‘Kijk naar de wereld’). Ten gehore worden verschillende stijlen en werken gebracht. Zo zijn er in het eerste deel van het concert o.a. motetten en madrigalen te beluisteren van John Rutter en Orlando die Lasso. In het tweede deel van het concert worden delen van de ‘Missa for You(th)’ van de componist Tjark Baumann ten gehore gebracht.

De vioolsolo van de jonge Leonardo Kurumlian maakt het concert compleet. Hij speelt het vioolconcert in a-mineur van Antonio Vivaldi.
Het koor zingt zeer gevarieerde werken uit verschillende eeuwen: Werken van de renaissance tot de hedendaagse tijd. Ook het repertoire is zeer gevarieerd, van volksliederen tot popsongs, van spirituals tot spreekkoren. Het koor treedt regelmatig op in de school, maar ook in kerken en bij feestelijke aangelegenheden. Ook zingt het koor religieuze werken.

Koor en dirigent nodigen u van harte uit om te komen luisteren! Welkom!

‘Look at the World’
Koormuziek uit vier eeuwen
vocaal-ensemble van het Lise Meitner Gymnasium Neuenhaus o.l.v. Jens Christian Peitzmeier
Zondagmiddag 16 juni, 15.00 uur
Entree gratis, na afloop vrije gift (voor goed doel)

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Concert voor Maria: ‘Een Gemeenschappelijk Eerbetoon’

Concert voor Maria: ‘Een Gemeenschappelijk Eerbetoon’

Op zondag 13 oktober om 15:00 uur nodigen de koren van de parochie Lumen Christi locatie Ootmarsum u...

Lees verder >
Gedicht over de Simon en Judaskerk overhandigt aan bisschop Eijk

Gedicht over de Simon en Judaskerk overhandigt aan bisschop Eijk

Bisschop Eijk was op bezoek in Ootmarsum en één van de voorgangers tijdens de Vormselviering in de...

Lees verder >
Kardinaal Eijk in Simon en Judaskerk

Kardinaal Eijk in Simon en Judaskerk

Tijdens de Vormselviering in de Simon en Judaskerk is kardinaal Eijk één van de voorgangers. Ander...

Lees verder >