6000 bezoekers op Flora Ootmarsum


De laatste dag van Flora Ootmarsum was voor wat betreft het totaal aan bezoekers nog wel even spannend. De organisatie hoopte de aantallen van vorig jaar te halen en gelet op het warme weer dat nu niet direct mensen lokt om naar deze evenementen te gaan bleek het vandaag heel erg mee te vallen. Bijna 1000 bezoekers bezochten Flora Ootmarsum en dat bracht het totaal op nagenoeg 6000 belangstellenden. Dat aantal is gelijk aan 2012 en daarmee waren de organisatoren bijzonder blij.
“De planten hebben zich prima gevoeld bij dit warme weer en de bezoekers blijkbaar ook”, laat de organisatie weten,  “De samenloop met de Siepelmarkt op donderdag was een bijzondere combinatie en bood de bezoekers een bijzonder dagje Ootmarsum.  Niet alleen kwamen veel bezoekers,  die tijdens de bouwvakvakantie verbleven op de campings en hotels in de omgeving en  ook uit het buurland kwamen veel bezoekers en veel verzorgingstehuizen en instellingen bezorgden hun bewoners een mooie bloemendag met een wandeling door het museumpark.”
Opmerkelijk is dat alle planten door meer dan 80 hobby-kwekers tijdelijk zijn  afgestaan en door de Fuchsia vrienden Ootmarsum werden gehaald en gebracht. Daarnaast presenteerde de Dahlia vereniging Almelo en de Bonsai vereniging Oost Nederland zich met hun beste producten.
Zondagavond werd het evenement afgesloten met alle medewerkers en werd alweer danig nagedacht over de voorbereidingen voor volgende jaar : het jubileumjaar waar 25 jaar Flora Ootmarsum toch op een bijzondere manier moet worden gevierd. 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Geen Bijbels Kerstspel in Openluchtmuseum

Geen Bijbels Kerstspel in Openluchtmuseum

Het is al heel veel jaren een mooie traditie om in het bijzondere decor van het Openluchtmuseum door...

Lees verder >
‘Nieuwe’ inrichting Weemhof een lust voor het oog van de bezoeker

‘Nieuwe’ inrichting Weemhof een lust voor het oog van de bezoeker

Het voormalige restaurant ‘de Weemhof’ heeft een volledige metamorfose ondergaan. Door deze ‘n...

Lees verder >
Beleef het maken van papier in het Openluchtmuseum Ootmarsum

Beleef het maken van papier in het Openluchtmuseum Ootmarsum

Het Molenhuis, van de voormalige Commanderie van Ootmarsum, heeft een bijgebouwtje dat in de jaren z...

Lees verder >