Kleinzoon Olympic Nicole vliegt in de prijzen

Wie de afgelopen jaren de artikelen over de Othmarvliegers heeft gevolgd, is daar ongetwijfeld de naam Olympic Nicole tegengekomen. Deze duivin, uit het Karel en Kas Meijers hok, boekte grote successen in de jaren 2017 en 2018. Het gevolg was dat Olympic Nicole afgevaardigd werd naar de Olympiade in Poznan. Daar werd deze ‘gouden duivin’ gekroond tot eerste Nederlandse Olympiade duif en dat is toch het hoogst haalbare in de duivensport. Naast een geweldige wedstrijdduif bleek Olympic Nicole ook nog eens te zorgen voor prima nageslacht. Een nieuwe ster aan het Meijers  firmament is Sergio en dat is een kleinzoon van Olympic Nicole. Sergio vloog letterlijk en figuurlijk door de lucht en werd niet alleen bij de Othmarvliegers eerste, maar ook de snelste van 3483duiven in CC Hart van Twente.
De Othmarvliegers hebben de laatste keren hun duiven gelost in Tongeren en het afgelopen weekend in Marche en Famenne. Deze beide vluchten werden gekenmerkt door een zuid/zuidoosten wind en dan weten de duivenmelkers dat het een zware vlucht wordt. Hieronder het verslag van de vliegende reporter Bert Damhuis

Tongeren 27 april 2024 203 km
Op zaterdag 27 april werden 267 duiven uit Ootmarsum in Tongeren gelost. Elf leden van de Othmarvliegers lieten hiervoor hun duiven inkorven. Tongeren ligt op 203 km afstand van Ootmarsum in het zuiden van de Belgische provincie Limburg. In verband met de  weersomstandig heden werden de duiven tussen de buien door om 10.55 uur gelost.

Daar de wind draaide tussen zuid en zuid –oost weten de ervaren liefhebbers wel dat het een zware vlucht kan worden. Maar vreemd genoeg haalde de eerste duif van Karel en Kas toch nog een gemiddelde snelheid van 96 km per uur. Al snel bleek vooral de eerste jaarling duiven het niet gemakkelijk hadden met de zuidoosten wind.  Bij het uitlezen van de klokken bleken er nog diverse duiven onderweg te zijn. In het  verloop van de volgende dag bleken de meesten toch weer thuis te zijn.
Karel en Kas deden het niet allen in Ootmarsum goed, waar ze 8 duiven bij de eerst 10 hadden, maar ook weer in de CC Hart van Twente. Dit keer een tweede plek in een veld van 3564 duiven.  De winnares is een 2-jarige duivin uit oude Heremans lijnen van Kas en Karel.

Grootmeesterschap
In de duivensport wordt naast de strijd in de diverse categorieën nog diverse andere kampioenschappen vervlogen . Een ander populair onderdeel is het Grootmeesterschap. Dit is een kampioenschap waar het  gemiddelde aantal punten van de meegegeven duiven wordt berekend.  Bennie Senger eindigde, tijdens de vlucht vanuit Tongeren, met zijn 19 meegegeven duiven met 14 duiven in de punten, Dat leverde hem een tweede  plaats op in de CC Hart van Twente tegen  130 liefhebbers.

Uitslag Tongeren:
1 t/m 5 en 7 t/m 9 Karel en Kas Meijers tevens 2e 3564 duiven
6 Martin Weghorst
10 Bennie Senger. Tevens 2e Grootmeester tegen 130 liefhebbers

Marche en Famenne 4 mei 2024  266 km
Vanuit het Belgische stadje Marche en Famenne in de provincie Limburg werden 239 duiven uit Ootmarsum gelost.

www.facebook.com/share/v/Aeyiu3pkoZnTC7Xa/

De weersverwachtingen waren niet gunstig en daarom  werden de duiven op tijd gelost: 08.15 uur. Tijdens de lossing bleek al snel dat het wederom geen makkelijke vlucht zou worden. Vaak blijkt dat bij een zuidoosten wind het verloop van de vluchten heel zwaar gaat. Hoe dat kan, daar zijn de experts het nog niet over eens… Ondanks het trage verloop hadden Karel en Kas weer de eerste duif binnen met een gemiddelde snelheid van 85 km per uur. Niet alleen in Ootmarsum de eerste, maar ook de snelste in CC Hart van Twente tegen 3483 duiven. Dat deze doffer luisterend naar de naam Sergio  geen eendagsvlieg (eendagsduif) is, blijkt wel dat ze dit kunstje al voor de tweede keer presteert. Sergio is nog maar een 2-jarige doffer, en hoe kan het ook anders: Het is een kleinzoon van de veel besproken Olympic Nicole.  Karel en Kas hebben nu 2x een 2e en 1x een 1E in de CC Hart van Nederland gevlogen .  Marin Weghorst pakte met 8 duiven mee 6 duiven in de punten. Wat overeenkomt met een mooie vijfde plek in het  grootmeesterschap tegen 132 liefhebbers. Goed voor de clubmoraal is dat in de top 10 ook namen verschenen van Bert Damhuis, vader en zoon Kuipers, Bennie Senger, Bennie Steggink en Martin Weghorst.

Uitslag Marche en Famenne 4 mei
1,2, en 6 Karel en Kas Meijers en 1e van maar liefst 3483 duiven
3 Bert Damhuis
4 en 10 Douwe en Gerrit Kuipers
5 en 9 Bennie Senger
7 Bennie Steggink
8 Marin Weghorst tevens 5e Grootmeester in een veld van  132 liefhebbers

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

‘Buurman’ Bert Damhuis in de prijzen

‘Buurman’ Bert Damhuis in de prijzen

Met de eerste Midfondvlucht op het programma pakte ‘buurman’ Bert Damhuis een meer dan verdiende...

Lees verder >