Optocht Palmpasen blijft een mooie traditie

Ondanks het ‘maart roert zijn staart’ weer namen vele getrouwen, maar ook nieuwe gezichten, deel aan de traditionele Palmpasenoptocht door Ootmarsum. Het regenachtige decor weerhield de deelnemers niet om vol enthousiasme aan de tocht te beginnen. Harmonie Caecilia begeleidde de Palmpasenoptocht.

Evert Brons en Nick Weierink waren de voorzangers en vol overgave zongen ze met de overige deelnemers het ‘Pallem, pallem Poasche’. En hoe mooi waren de Palmpasens gemaakt. De kinderen en hun ouders of opa’s en oma’s hebben daar vele uren in geïnvesteerd om de Palmpasens prachtig op te tuigen. Ze kregen eer van hun werk, want de deelnemers ontvingen vele complimenten van de toeschouwers langs de weg en zeker van de bewoners van Franciscus. Sinds de nodige jaren ‘loopt’ de route door het verzorgingshuis en wat is dat een mooi moment voor de bewoners. Je ziet ze echt genieten van de vrolijke gezichten en de mooie Palmpasens. Daarna vervolgden de deelnemers hun route onder meer door de mooie Kapelstraat om via ’t Pläske naar van der Maas te lopen. Daar was het eindpunt en beoordeelde de vakkundige jury alle Palmpasens. Vervolgens maakte Evert Brons de uitslag bekend.

 

1. Stijn Groeneveld
2. Emma Lammersen
3. Linthe Heerink
4. Wessel Lammersen
5. Femke Lentelink
6. Pim Groeneveld
7. Adam Oude Alink
8. Fam Oude Alink
9. Naud van der Aa
10. Luca Alberink

 

Hij toonde zich blij met de opkomst en liet weten dat er voor alle deelnemers een prijsje beschikbaar was. Evert bedankte de harmonie, de jury en vooral de deelnemers en riep op om deze mooie traditie te blijven koesteren. “Dus tot volgend jaar,” besloot Evert Brons deze editie in 2024.
Ook dit jaar is er weer veel gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een pakketje te bestellen met buxus, een stok en touw.
De buxus hiervoor is beschikbaar gesteld door de heer Groote Beverborg van Buxus kwekerij Ootmarsum

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Palmpasenoptocht voelt weer als ‘vanouds’

Palmpasenoptocht voelt weer als ‘vanouds’

De organisatie van de Palmpasenoptocht in Ootmarsum heeft er dit jaar alles aan gedaan om deze prach...

Lees verder >
Palmpasen Ootmarsum mag natuurlijk niet verloren gaan

Palmpasen Ootmarsum mag natuurlijk niet verloren gaan

Het is een traditie, die al zeker ver voor de Tweede Wereldoorlog plaatsvond. De exacte datum is nog...

Lees verder >
Palmpasens en palmtakken op deze palmzondag

Palmpasens en palmtakken op deze palmzondag

Op Palmzondag was er een prachtige viering in de r.-k.kerk in Ootmarsum. De leden van het kinder –...

Lees verder >