Deterink RegioBank-Ronde een mooie uitdaging voor jonge klootschieters.

Voor het eerst werd er in het buitengebied van Geesteren de Deterink RegioBank-ronde gehouden. Het bleek een prachtige uitdaging voor jonge klootschieters in de leeftijd van 5 tot en met 18 jaar.  Er werd verschoten in 4 leeftijdscategorieën en de wedstrijd ging over diverse afstanden. Voor de jongsten was de afstand 1250 meter en voor de oudsten 3,8 km. Voor elke categorie was er een deel straatparcours en een deel veldparcours.

De organisatie, in handen van de jeugdafdelingen Midden en Noord Twente, had voor elke categorie een mooi parcours uitgezet. Dit parcours liep rondom het terrein van De Huier en aan alle verdere randvoorwaarden die nodig zijn bij zo’n groots evenement, was voldaan.

Circa 120 deelnemers van 16 verschillende klootschietersverenigingen, komende uit heel Twente, streden in 28 teams van jongens en meisjes, om de prijzen.

In elke leeftijdscategorie waren er 3 bekers te verdelen, die de teams mochten houden. Voor de winnaar categorie 1/2 en de winnaar categorie 3/4  was er tevens de Deterink RegioBank Wisselbokaal te winnen, een wisselbokaal waar ook de komende jaren om gestreden zal worden.

Na afloop kregen alle deelnemers, maar ook hun wijzers en begeleiders 2 consumpties aangeboden door Deterink-Regiobank uit Tubbergen, Geesteren en Denekamp. Zij zijn de hoofdsponsor van dit toernooi, naast de  NKB als medesponsor.

De kampioenen waren in categorie 1: Mander  1, categorie 2: Java 1, categorie 3: Nooit Gedacht 1 en in categorie 4: Oud Ootmarsum. Zij kregen uit handen van Jos Beernink namens Deterink RegioBank hun welverdiende bekers uitgereikt.

Mede door het prachtige was er sprake van een zeer geslaagd toernooi dat vanaf nu elk jaar zal worden verschoten op de 2e vrijdag in de maand mei.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

De Brink verliest na een prachtige wedstrijd van Manderveen

De Brink verliest na een prachtige wedstrijd van Manderveen

KV De Brink verloor na een prachtige wedstrijd met 2-1 van Manderveen. Het was de elfde competitiewe...

Lees verder >
Tim Hendriks klaar voor Triple Crown in Ierland

Tim Hendriks klaar voor Triple Crown in Ierland

Opnieuw neemt een lid van KV de Brink deel aan een hoog aangeschreven klootschietwedstrijd in Ierlan...

Lees verder >
Oldenzaals vaandel in Ton Schulten museum

Oldenzaals vaandel in Ton Schulten museum

De dreun van de onthutsende nederlaag tegen de klootschieters van Ootmarsum galmde afgelopen zondag ...

Lees verder >