Vergroot afbeelding >

Deze hele maand juni is Kunststad Ootmarsum nog in de ban van “ART BRUT”. Art Brut, de kunstvorm die ook wel Zuivere of Pure Kunst wordt genoemd. Kunst puur uit het hart van mensen die vanwege hun psychische aandoening en/of verstandelijke beperking vaak zeer kwetsbaar zijn. Dit keer zetten we Dennis en Nathalie in de schijnwerpers, die prachtig en kleurrijk werk maken. Voor hen een mooie uitlaatklep en dat maakt het ook zo kostbaar dat deze kunstenaars dit Art Brut podium krijgen. Belangstellenden kunnen een kunstroute volgen langs de ondernemers, die deelnemen aan dit initiatief om de kunstenaars met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap een podium te geven. De route is verkrijgbaar bij de VVV en bij de galerie van Art Brut aan de Oostwal.


DENNIS
“Ik ben Dennis Zanoni 63 jaar oud en ben al jaren bezig met het maken van tekeningen en teksten. Op Curaçao ben ik geboren en daar genoot ik op zestienjarige leeftijd mijn eerste kunstopleiding aan de Academia di Arte. Ik verhuisde  naar Twente en rondde in 1982 de Aki in Enschede af. Tijdens deze opleiding openbaarde zich bij mij een psychische aandoening waar ik bij tijd en wijle depressieve klachten van ondervind en de manie die ik later steeds beter kon toepassen in mijn werk.

Het is voor mij heel belangrijk om scheppend bezig te zijn als zingeving. Ik gebruik de werkwijze van ‘vrije associatie’ en ik zie dat er mooie dingen uit ontstaan. Op ieder moment van de dag kan ik tekenen. Mijn uitgangspunt nu is het krassen op papier en gaandeweg zie ik wat ervan komt. De materialen die ik het meest gebruik zijn balpen, potlood, viltstiften, krijt, inkt en verf.  Projecten waar ik aan deelgenomen heb zijn exposities in Almelo, Hengelo, Rotterdam, Hannover Innsbruck en Borken zowel solo als in groepsverband. Ik ben lid van de denktank van de Art Brut Biënnale in Hengelo en nu ben ik via Hanny ter Doest in contact gebracht met Art Brut Kik galerie.

Werk van Dennis is te zien bij: (15)Buyvoets Mode, Grotestraat 4, (19)Oostvogel Herenmode, Kapelstraat 5 en ART BRUT KiK galerie. (nummers tussen haakjes verwijzen naar de nummers op de plattegrond van de wandelroute).

NATHALIE
Nathalie maakt werk dat een directe uitstraling heeft en soms ook confronteert. Haar schilderijen vervaardigt zij op doek maar ook op papier. Portretten hebben haar voorkeur. Nathalie werkt op één van de ateliers van De Twentse Zorgcentra onder leiding van een kunstenaar en tevens activiteitenbegeleider.

Werk van Nathalie is te zien bij: (3)Haarstudio Mon Ami, Kerkplein 19, (34)Scooter, Marktstraat 11a en ART BRUT KiK Galerie. (nummers tussen haakjes verwijzen naar de nummers op de plattegrond van de wandelroute).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Al deze kunst blijft vaak verstopt op moeilijk vindbare plekken. Deze maand wordt deze onconventionele en verrassende kunst op initiatief van ART BRUT KiK Galerie in de schijnwerpers gezet door alle winkeliers en een aantal galeries van Ootmarsum.

 

Bijzonder en zeer de moeite waard.

 

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Rindeltje en Matteo twee nieuwe kunstenaars bij Art Brut Kik

Rindeltje en Matteo twee nieuwe kunstenaars bij Art Brut Kik

Galerie Art Brut Kik in Ootmarsum presenteert twee nieuwe kunstenaars. Het zijn Rindeltje Doornbos e...

Lees verder >
Galerie ART BRUT KiK presenteert vier nieuwe kunstenaars

Galerie ART BRUT KiK presenteert vier nieuwe kunstenaars

Op zondag 12 november presenteert Galerie ART BRUT KiK in Ootmarsum met trots vier nieuwe kunstenaar...

Lees verder >
Portret Zelensky bij opbod verkocht tijdens Kunst in Ootmarsum

Portret Zelensky bij opbod verkocht tijdens Kunst in Ootmarsum

Dit weekend is het Kunst in Ootmarsum en dat betekent dat er veel reuring is in het kunststadje van ...

Lees verder >