Schattige Pinksterbruidjes trekken langs de huizen voor een goed doel

Het blijft ieder jaar weer een schattig gezicht om de Agelose Pinksterbruidjes langs de huizen te zien trekken. Al bijna een eeuw lang bestaat deze traditie, die zeker door de Agelose gemeenschap op handen gedragen wordt.
Maar niet alleen in Agelo, want ook de bewoners van Franciscus, de Amanshoeve en huize den Oostenborgh kijken jaarlijks reikhalzend uit naar de meisjes, die gekleed in witte kleding en gele sjerp zingend langs de deuren gaan. Dat doen ze ook nog eens voor een goed doel en dit jaar is dat Leergeld Dinkelland.
Op deze manier willen ze voor kinderen in hun eigen gemeente, die niet overal aan deel kunnen nemen, wat betekenen.

Prachtige traditie is met recht een eer
Afgelopen zaterdag waren de Pinksterbruidjes  al te zien en te horen bij De Amanshoeve in Agelo, Huize Franciscus en Huize den Oostenborgh in Ootmarsum. Het blijft een lieflijk gezicht als de Pinksterbruidjes met hun mooie witte jurkjes en gele sjerpen de woonzorginstanties zingend binnen komen lopen. De senioren zaten er echt naar uit te kijken. De Pinksterbruidjes zingen een lied en de allerkleinsten houden vervolgens een busje omhoog, want ze willen zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel, Stichting Leergeld Dinkelland.
Op Eerste Pinksterdag zijn deze enthousiaste Pinksterbruidjes natuurlijk  te zien tijdens een vrolijke rondgang door de straten van Agelo. Het voortzetten van zo’n mooie traditie is gewoon op zich al een eer. Je merkt dat de huishoudens rekening houden met hun komst, want als er niemand thuis is, dan hangt er vaak al een tasje voor de meiden klaar aan de deur.

Eindpunt camping de Haer
Op Eerste Pinksterdag zijn de Pinksterbruidjes tussen 9.00 uur en 12.00 uur in Agelo volgens onderstaande route fietsend de huizen langs gaan: Smitsweg, Zonnenbergweg, Oppersveldweg, Weerselosestraat, Dennenkampsweg, Nijenkampsweg, Lomanskampweg, Wolfsbergweg, Rossummerstraat en Voortsweg. Vervolgens zal er tussen 13.00 uur en 17.00 uur zowel fietsend en/of lopend (door de jongste meiden uit Agelo) de volgende straten bezocht worden: Weerselosestraat, Heggelkampsweg, Ageleresweg, Kipboomweg, Kleinesweg, Enktermorsweg, Borgstadweg en Erve Breuker. Tot slot zullen ze nog te zien zijn op het eindpunt bij Camping De Haer in Agelo.

Elke jaar wordt deze prachtige traditie afgesloten met een feest voor alle meisjes, die hebben meegedaan en dan zal ook de cheque worden overhandigd aan Stichting Leergeld Dinkelland.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Recordopbrengst Pinksterbruidjes voor Caritas

Recordopbrengst Pinksterbruidjes voor Caritas

Tijdens het Pinksterweekend waren de Pinksterbruidjes heel actief en dat heeft er toe geleid dat de ...

Lees verder >
Pinksterbruidjes genieten van hun prachtige traditie en laten anderen meegenieten

Pinksterbruidjes genieten van hun prachtige traditie en laten anderen meegenieten

Het is al een prachtig gezicht als de Pinksterbruidjes van Agelo aan komen lopen of fietsen. In het ...

Lees verder >
Prachtige traditie Pinksterbruidjes in Agelo en omgeving

Prachtige traditie Pinksterbruidjes in Agelo en omgeving

Al bijna een eeuw lang trekken op Eerste Pinksterdag de meisjes van Basisschool ’n Baoken langs de...

Lees verder >