TVC ’28 pakt belangrijke punten tegen Pelikaan S

TVC ’28 moest afgelopen zaterdag richting Groningen voor de confrontatie tegen Pelikaan S. De club uit Oostwold kondigde in februari van dit jaar aan te stoppen met prestatievoetbal.
Na vier verloren wedstrijden op rij en met een hijgende concurrentie in de nek was het voor TVC noodzaak om de 3 punten mee te nemen naar de Grote Moat. In de selectie ontbraken Niek Staarink, Koen Leemhuis, Daan Geerts en Koen Fleer. Trainer ter Avest koos keeper Ruud Hesselink in de basis, die tegen MASV een uitstekende indruk achterliet. Verder was er ook een basisplaats voor Stefan Huiskes en Maarten Booijnk.

TVC ’28 begon sterk aan de wedstrijd met een stevig veldoverwicht wat ze eigenlijk de hele eerste helft hebben gehouden. Gelijk in de eerste minuut had Okke Schepers zijn ploeg al op voorsprong kunnen zetten. Echter zijn schot werd gepareerd door de uitstekende keeper van Pelikaan S. TVC ’28 kreeg veel ruimte op het middenveld. Dit bracht Sam Holsink, die tegen Pelikaan S achter de beide spitsen speelde, regelmatig in schotpositie. Tot drie keer toe wist hij in de eerste helft vanaf de 16 een schot te lossen, maar de Pelikaan goalie zat er telkens goed bij. Na een minuut of 20 bracht Stefan Huiskes alsnog de 0-1 op het scorebord. Dit tot groot enthousiasme van de vele meegereisde supporters. Sterk doorgaan van Okke Schepers bracht de bal bij Huiskes, die opdook in de 16 en goed kon afronden. Pelikaan S kreeg in de eerste helft een aantal mogelijkheden, maar miste de overtuiging om te scoren. TVC ’28 was de bovenliggende partij. Nadat Mart Groothuis tot twee keer toe een kans niet wist te verzilveren was het wederom Okke Schepers, die aan de basis stond van een doelpunt. Hij legde de bal panklaar voor Jeffrey Huizinga. De routinier schoot de bal schitterend in de kruising en bracht hiermee de 0-2 op het scorebord. Dit was gelijk ook de ruststand.

De eerste 15 minuten na rust was Pelikaan S op zoek naar de aansluitingstreffer. In die fase kreeg TVC ’28 in de omschakeling ook nog mogelijkheden via Okke Schepers en Sam Holsink, maar beiden wisten het net niet te vinden. Trainer Berthil Ter Avest wisselde in de 60e minuut beide spitsen en bracht Stef Roelofs en Thijs Koopman. De laatste was nog maar koud in het veld toen hij een tweetal spelers van Pelikaan S passeerde en Sam Holsink vrij voor de keeper zette, die simpel de 0-3 en tevens de eindstand kon aantekenen.

In het laatste half uur kreeg TVC ’28 nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden, maar de scherpte ontbrak bij de voorste linie. Met deze overwinning staat TVC ’28 weer wat steviger op de 10e plek van de ranglijst. Met 4 punten voorsprong op de nummer 13 van de ranglijst Buitenpost en met nog 2 wedstrijden te gaan, kan TVC ’28 zich komende zaterdag om 18.00 uur thuis tegen Heino definitief veilig spelen.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

TVC ’28 kan bevrijdend spelen in laatste duel met Buitenpost

TVC ’28 kan bevrijdend spelen in laatste duel met Buitenpost

Wat een ontlading afgelopen zaterdag op De Grote Moat in Tubbergen. Het duurde even voor alle uitsla...

Lees verder >
‘Na prestatieverlof’ en teambuilding vrouwen TVC kampioen

‘Na prestatieverlof’ en teambuilding vrouwen TVC kampioen

Op 21 april wisten de vrouwen van TVC in Neede te winnen van de naaste concurrent. Daarna kregen de ...

Lees verder >
TVC ’28 verspeelt kostbare punten tegen MASV

TVC ’28 verspeelt kostbare punten tegen MASV

De Midden Arnhemse Sport Vereniging, beter bekend als MASV, kwam in deze competitieronde op bezoek i...

Lees verder >