Repaircafé Ootmarsum officieel geopend

Met het doorknippen van een ‘lint’ opende Frits Pals officieel het Repaircafé in Ootmarsum. Hij is, samen met Chris de Winder van het Stadsberaad, één van de oprichters van dit nieuwe initiatief. Het Repaircafé heeft een plek gevonden in de Kringloopwinkel aan de Mors. Iedere maandag is het Repaircafé tussen 10.00 uur en 12.00 uur geopend en kan men vrijblijvend binnenlopen voor reparaties.

 

 

 

Dankzij een groep vrijwilligers is dit initiatief mogelijk geworden en daarnaast is er de ondersteuning vanuit de gemeente en de Kringloopwinkel. Verder lopen er nog wat andere aanvragen om dit Repaircafé rendabel te maken.

Gerard Bult, voorzitter van het Stadsberaad, toonde zich zeer verheugd met dit initiatief. Hij bedankt dan ook Frits Pals en Chris de Winder voor hun vasthoudendheid. Tevens legde hij de nadruk op het belang van de vrijwillige mensen, die bereid zijn om reparaties te verrichten. “Zonder hen is een Repaircafé in Ootmarsum niet mogelijk en we zijn dan ook erg blij dat zij zich in willen zetten om dit Repaircafé tot een succes te maken. We starten dan vandaag ook met veel vertrouwen om deze service in Ootmarsum mogelijk te maken.

Kosteloos reparaties
Het doel van het Repaircafé is om kosteloos reparaties uit te voeren. Vrije giften moeten er voor zorgen dat het ook financieel haalbaar blijft. Bij aanschaf van nieuwe onderdelen zal er wel een vergoeding gevraagd worden. “We moeten echter ook realistisch blijven en zullen ook aangeven of reparatie überhaupt haalbaar is. We willen bij deze ook uitdrukkelijk aangeven niet op de stoel van professionele reparateurs te gaan zitten en doorwijzing behoort dus ook tot de mogelijkheden. Dan moet je onder andere aan het repareren van computers en andere apparatuur denken.”
Voor de kleine reparaties is een dergelijk initiatief een uitkomst en dus is het Repaircafé voorlopig op de maandagochtend geopend. Bij meer belangstelling wordt er gekeken of er meer mogelijkheden zijn. Maandag 13 mie is de volgende mogelijkheid om in de Kringloopwinkel een bezoek te brengen aan het Repaircafé. In de Kringloopwinkel moet je dan op de eerste etage zijn. Voor meer informatie kan men altijd terecht bij leden van het Stadsberaad of bij de Kringloopwinkel aan de Mors 105.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Repaircafé Ootmarsum opent haar deuren

Repaircafé Ootmarsum opent haar deuren

Een nieuw initiatief van het Stadsberaad is om in Ootmarsum een Repaircafé te starten. Op maandag 6...

Lees verder >