Pianoconcert Sebastiaan Bijlsma in Stiftskerk

De jonge pianist Sebastiaan Bijlsma geeft een Piano Recital in de historische Stiftskerk. Dit pianoconcert vindt plaats op zondag 9 juni en begint om 15.30 uur. Op het programma staan onder meer werken van Rameau, Schubert, Chopin en Liszt. Met zijn pianospel zal Sebastiaan Bijlsma de belangstellenden in de Stiftskerk betoveren met klassieke meesterwerken.

Na omzwervingen toch achter de piano
Als kind luisterde Sebastiaan Bijlsma veel naar allerlei muziek uit vervlogen eeuwen. Hij wist dat hij pianist wilde worden toen hij op tienjarige leeftijd een concert van meesterpianist Maurizio Pollini bijwoonde, die het monumentale Beethoven’s Appassionata speelde. Op de Jong Talentafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij compositie en piano tot hij naar het Conservatorium van Amsterdam ging. Na een jaar hoofdvak piano voelde Sebastiaan de sterke behoefte om zijn bredere interesses verder te verkennen: hij stopte met het conservatorium. Zo kwam hij, met omzwervingen via onder andere de Koninklijke Landmacht, terecht in Nijmegen waar hij de Master Medische Biologie volgde.

De piano bleef echter trekken en Sebastiaan kreeg de mogelijkheid om in een tussenjaar te werken en te studeren aan een piano-academie in Lugano, Zwitserland. Hij won een eerste prijs in de ‘Gloria Artis Competition’ van 2022, dankzij zijn indrukwekkende vertolkingen van Alkan’s ‘Le Festin D’Ésope’ en Bachs ‘Chromatische Fantasie en Fuga’.
Terug in Nederland introduceerde Meesterpianist Wibi Soerjadi hem in zijn befaamde ‘floating hand’ techniek. Door zijn invloed en lessen heeft Sebastiaan zijn technische en muzikale mogelijkheden naar een nog hoger niveau weten te brengen.

 Zorgvuldig samengesteld programma
Voor het concert in de Stiftskerk is een zorgvuldig programma samen gesteld met o.a. stukken van Jean-Philippe Rameau, Chopin en Franz Liszt. Dit gevarieerde programma biedt een inkijkje in de rijke historie van de pianoliteratuur en demonstreert de pianistische veelzijdigheid van Sebastiaan Bijlsma. Elk stuk is gekozen om de luisteraar mee te nemen op een unieke muzikale reis vol emotionele diepgang en technische verfijning.

Het recital vindt plaats op zondag 9 juni om 15.30 uur in de Stiftskerk te Weerselo. Kaartjes zijn te reserveren via e-mail: sebastiaanbijlsma.pianist@gmail.com. De kosten van het kaartje bedragen € 12,50, waarbij een drankje na afloop is inbegrepen.

< Vorig / Volgende bericht >