Bietenspread met kleine veldkers | |||||
Heb je al kleine veldkers gezien in jouw omgeving? Deze kun je nu vinden langs bospaden, in jouw (moes)tuin en op braakliggende stukken. De wat pittige smaak van de kleine veldkers past goed bij de rauwe bieten en mosterd in dit recept.
Ingrediënten: |
|||||
2 rauwe bietjes 100 g. cashewnotenklein bosje kleine veldkers1 eetlepel mosterd scheut olie scheut citroensap peper en zout |
|||||
Bereiding: |
|||||
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de bietjes en de kleine veldkers in stukjes. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een puree is. Maal niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.
Lekker op een stukje stokbrood, komkommer, blaadje witlof of met stukjes bleekselderij. Garneer met een madeliefje.
Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl
|
< Vorig / Volgende bericht >
Gerelateerde berichten
Wildplukwandeling in het Drents Friese Wold
29 april 2024Ga mee de natuur in op zoek naar eetbare wilde planten in het prachtige Drents Friese Wold. Op 20 me...
Lees verder >In Het Wilde Weg zomerweek
4 april 2024Wil jij ook eens een even helemaal In Het Wilde Weg? Dat kan! In Het Wilde Weg organiseert een zomer...
Lees verder >Verassende kanotocht op de Hunze
11 maart 2024Op 22 maart organiseert In Het Wilde Weg een verassende kanotocht op de Hunze. Omdat de begroeiing i...
Lees verder >