Brink A kampioen van Nederland

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar de klootschieters van de Brink A hebben zich gekroond tot Nederlands kampioen. De titel werd nog eens extra glans gegeven door een 3 – 0 overwinning op de nummer twee Nooit Gedagt.
Met nog één wedstrijd te gaan en maar één verliespunt zijn ze niet meer te achterhalen voor de concurrentie.
Nooit Gedacht begon op eigen baan goed aan de wedstrijd. De Brink antwoordde hier prima op, maar bleef toch zo’n twee meter achter. Beide teams schoten een goede wedstrijd, maar de Brink heeft een uitstekend uitgebalanceerd team en pakte bij elk schot enkele meters. Hierdoor was het eerste punt al snel binnen en het kampioenschap een feit.
In de tweede periode bleef het niveau hoog aan beide zijden en was het een genot om deze wedstrijd te zien. Met name Wessel Broekhuis schoot een goede wedstrijd en EK-ganger Cisse Luft was ook foutloos. Eigenlijk was deze ronde een kopie van de eerste, waardoor er na deze periode een 0-2 op het scorebord stond.
De derde periode begon de Brink ietwat minder en lagen ze na 3 schoten achter. Door een aantal super schoten van onder andere Bill Kottink en Sepp Niehof werd de achterstand al snel omgezet in een riante voorsprong. Ook deze ronde werd gewonnen met 65 meter voorsprong. Een prima 0-3 overwinning en het kampioenschap van Nederland op zak.

Brink A2 wint van Beuningen
Brink A2 schoot tegen Beuningen en in de eerste ronde begon Wouter met een zeer lang losschot en kwamen ze gelijk een paar meter voor. Deze voorsprong werd gaandeweg uitgebreid en op het einde was het 1 schot.
De tweede ronde begon A2 met een kleine achterstand, want bij de tegenstander was Wout Luttikhuis wakker en had de baan teruggevonden en hij begon gelijk met een lang schot. Nog voor de helft van de ronde had de Brink de voorsprong heroverd en bleef strak doorschieten en uiteindelijk was het verschil wederom 1 schot.  De derde periode bleef lang spannend. Op de helft lag het nog gelijk, maar een paar zeer sterke schoten van onder andere supersub Wes bracht De Brink weer op een ruime voorsprong. Man-of-the-match Lars Groeneveld schoot de Brink A2 met het laatste schot soeverein naar de 3-0 overwinning

Brink D niet opgewassen tegen Vooruit Losser
Het jongste team van Brink D moest een lastige uitwedstrijd spelen tegen Vooruit Losser. Het team moest Wes Oonk afstaan aan de Brink A2. In de eerste periode begon de Brink voortvarend, maar halverwege de eerste ronde kwamen zij een schot achter. Dat konden ze deze ronde niet meer goed maken. In de tweede periode lagen de Brink D met 2 schoten 2 meter voor. Daarna moest een 14-jarige tegen een 9-jarige van de Brink en kwam het Ootmarsumse team 10 meter achter te liggen. Dit verschil wist men niet meer goed te maken. Vooruit Losser bouwde de voorsprong verder uit en deze periode werd ook met een schotlengte verloren. De derde periode kwam de Brink niet goed weg en ook deze periode is met een schotlengte verloren. Het leeftijdsverschil was in deze wedstrijd doorslaggevend. Maar de jongens van de Brink hebben naar hun vermogen gegooid!

Op de foto van links naar rechts, Cisse Luft, Sepp Niehof, Bill Kottink en Wessel Broekhuis, (Jorg Smellink was afwezig)

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Tas vol ervaring voor Cisse Luft na EK klootschieten

Tas vol ervaring voor Cisse Luft na EK klootschieten

De Nederlandse Klootschieters hebben goed gepresteerd op het EK klootschieten in het Noord Duitse Ne...

Lees verder >
Volle winst KV de Brink

Volle winst KV de Brink

KV de Brink heeft afgelopen zondag de wedstrijd tegen Lemselo ingehaald. Door de afwezigheid van een...

Lees verder >
Jeugdleden De Brink plaatsen zich voor NK

Jeugdleden De Brink plaatsen zich voor NK

De junioren van KV De Brink lieten een goed indruk achter tijdens de selectiewedstrijden voor het NK...

Lees verder >