‘Ootmarsum viert de langste dag’ gooit het over een andere boeg

Het bestuur van ‘Ootmarsum viert de langste dag’ stopt met de haringparty. Na 11 jaar, in de carnavalswereld een jubileum, geen biedingen meer op het bekende haringvaatje en dus ook geen opbrengst meer voor goede doelen. In al die elf jaren heeft ‘Ootmarsum viert de langste dag’ maar liefst 100.000 euro verdeelt over diverse goede doelen. Prachtige bedragen voor onder meer het Heemhuis, Harmonie Caecilia, zwembad de Kuiperberg, de IJsclub nu SPORRO, scouting Ootmarsum, de wandelvierdaagse, de molen van Oude Hengel, het Damast, Engels’ Tuin, Openluchtmuseum Ootmarsum, Midwinterhoornblazers Ootmarsum, Siepeljonkers en niet te vergeten de plaatselijke sportclubs en de ondersteuning van de Horeca in Coronatijd. Hoe mooi is het dat de laatste bijdrage ten goede is gekomen van de succesvolle Almabtrieb.

Ootmarsum viert de langste dag in een Oranje jasje
De ‘Haringen’ worden dus over een andere boeg gegooid. Het bestuur is van mening dat ‘Het Glazen Huis Ootmarsum’ meer past bij het inzamelen van geld voor goede doelen. ‘Ootmarsum viert de langste dag’ heeft dit jaar dus geen goed doel, maar ze willen op een andere wijze een mooi feest vieren in Ootmarsum. “Wij gaan, gelet op het EK voetbal, voor ‘Ootmarsum in een Oranje Jasje’. Daar hoort ook een andere locatie bij en dus vieren we het ‘Oranjefeest’ bij de Postelhoek. De mooiste Oranjebuurt maakt kans op een leuke prijs. Bij Arian en Ilona Oosterik is er een passend oranje feestpakket te verkrijgen. Hoe mooi is het dat straten, buurten oranje gekleurd zijn. Doe dus mee, ook voor onze Ootmarsumse jeugd,” laat de organisatie weten.
Op de dag van het Oranjefeest in Ootmarsum speelt het Nederlands elftal tegen Frankrijk. Bij de Postelhoek wordt samen gekeken naar deze wedstrijd. Grillmeister Niels Hofsté verzorgt een heerlijke Barbecue. Kom om 17:30 naar De Postelhoek. Eerst is er live muziek met zangeres Mandy en feestzanger Linders uit Oldenzaal. Leuke Nederlandse muziek. DJ Ron neemt het daarna over. Hopelijk met mooi weer, buiten is er voldoende ruimte om er bij te horen. Kom met een mooie oranje broek, oranje polo of wat past bij die avond. Wees creatief! Ook zijn er leuke prijzen te verdienen met het raden van de uitslag Rust en Eind Nederland-Frankrijk.

Toch nog haringpakketten
“Wij rekenen erop dat Nederland kampioen wordt, of niet dan?” Om deze Ootmarsums e dag nog meer oranje cachet te geven kunnen bedrijven haringen kopen voor 50 euro, deze worden geleverd op vrijdagmiddag 14 juni tijdens de Vrijmibo. “We horen graag van de bedrijven, we kunnen de financiële bijdrage goed gebruiken voor deze nieuwe opzet. Kaarten verkrijgbaar bij Jos Silvia Brummelhuis en Caryl Klieverik en gratis entree!!”

Ootmarsum in een Oranje jasje bij de Postelhoek is een mooi decor om Holland naar de overwinning te schreeuwen en tevens te genieten van het Oranjegevoel wat zo mooi is om dat samen te beleven.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

‘Ome Toon’ trotse bezitter van het haringvaatje

‘Ome Toon’ trotse bezitter van het haringvaatje

Het is Tonnie Geerdink gelukt om het laatste bod uit te brengen tijdens de veiling op het geslaagde ...

Lees verder >
Organisatie ‘Ootmarsum viert de langste dag’ in de startblokken

Organisatie ‘Ootmarsum viert de langste dag’ in de startblokken

Het belooft een prachtige zomeravond te worden als de Ootmarsumse haringparty plaatsvindt bij Gaster...

Lees verder >
Khaled Fawzy winnaar vaatje haring ‘Ootmarsum viert de langste dag’

Khaled Fawzy winnaar vaatje haring ‘Ootmarsum viert de langste dag’

Op het moment dat  notaris Marion Heitkamp de klok inschakelde en niemand wist hoe lang er nog gebo...

Lees verder >