Nutter wordt weer omgetoverd tot klein Bethlehem

De beleving van kerst op een bijzondere wijze. Speciaal door en voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking wordt zondag 21 december het boerenerf van de Familie Kuks aan de Vlasreutenweg in Nutter omgetoverd tot een klein Bethlehem. Op deze locatie  volgt,  net als ruim tweeduizend jaar geleden,  een bont gezelschap de ster naar de geboorteplek van Jezus.
WAKIT-Kerst-in-Nutter-020
De Werkgroep Aangepaste Kerkdiensten In Twente (WAKIT) en vele vrijwilligers zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen van de viering en het ombouwen van de  kapschuur tot kerststal. Ze hebben ook dit jaar weer hun best gedaan. Voor de 10e keer in successie wordt deze kerstviering in deze vorm gehouden. Ter gelegenheid van dit twee lustrum gebeurt dat met een feestelijk tintje, maar bovenal wil de organisatie iedereen een heus kerstgevoel laten ervaren.

“We merken dat onze doelgroep deze viering op een heel bijzondere wijze beleeft. Met veel bekende liederen en talentvolle spelers hopen we er ook dit jaar weer voor hen een echt kerstfeest van te maken, waarbij iedereen die deze doelgroep een warm hart toedraagt meer dan welkom is,” vertelt gastheer Jan Kuks.
kerstviering
De voorgangers zijn dit jaar  pastor Johan Mulder en pastor Jan Kerkhof Jonkman.  Ook pastor Johan Mulder is al voor het 10e jaar bij deze Kerstviering in Nutter betrokken.  De kerstviering begint om 18.30 uur aan de Bovenesweg. Op deze plek kan men ook de auto  parkeren. Van daaruit trekken Jozef en Maria, maar ook herders, schapen, wijzen uit het Oosten naar de Kerststal waar de feestelijke viering plaatsvindt.
Klein Bethlehem in Nutter is te vinden door via Ootmarsum richting Vasse te rijden. Bij het zien van de ster worden de volgende aanwijzingen door verkeersregelaars gegeven, die er voor zorgen dat alles soepel verloopt. Belangstellenden wordt verzocht om rekening te houden met de weersomstandigheden. De viering begint net als alle andere jaren buiten. Herders, Engelen, Jozef en Maria….een twinkelende ster en wie weet wat er onderweg naar de Kerststal nog meer te beleven valt.

 

 

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Geen Kroamschudd’n in Nutter

Geen Kroamschudd’n in Nutter

Net als in 2020 is er dit jaar geen Kroamschudd’n in Nutter. Het heeft alles te maken met het Coro...

Lees verder >
Kerst in Nutter met machtig mooie en bijzondere mensen

Kerst in Nutter met machtig mooie en bijzondere mensen

De kerststal in Nutter was weer heel goed bezet tijdens de WAKIT viering. Kinderen en volwassenen me...

Lees verder >
Sfeerrijke Kerst in Nutter: “Wachten op een telefoontje uit de stal”

Sfeerrijke Kerst in Nutter: “Wachten op een telefoontje uit de stal”

Geen witte, maar een zeer natte Kerst in Nutter. “Het basket oet de lucht,” werd er tijdens het ...

Lees verder >