Nieuwe serie “Wij zijn Nedersaksen” op RTV Oost

Mooie ontmoetingen in de provincie over taal, cultuur en geschiedenis van Overijssel

Op 12, 13 en 14 maart presenteert RTV Oost samen met de Overijsselacademie de nieuwe televisieserie ‘Wij zijn Nedersaksen’. Presentatoren Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds, bekend van de succesvolle podcast De Nedersaksen, nemen je mee op een reis door de rijke geschiedenis en levendige cultuur van het Nedersaksische taalgebied in Overijssel. Op inspirerende locaties in de provincie ontmoeten ze verschillende bewoners. Deze ontmoetingen geven een unieke kijk op de verhalen en tradities van de regio. Daarnaast hoor je Albert op 11 en 15 maart in de talkshow ‘Wij zijn Nedersaksen’, dat ook uitgezonden wordt door RTV Oost. Albert Bartels is ook één van de organisatoren van het Twents Songfestival dat wordt gehouden op de prachtige locatie van het Openluchtmuseum in Ootmarsum. Deelnemers zijn nog welkom en op de site www.twentssongetival.nl is alle verdere informatie te vinden. Ook dit is evenement is een boost om het Nedersaksisch op de kaart te blijven zetten.

In ‘Wij zijn Nedersaksen’ ontdek je alles over de taal, geschiedenis en cultuur van het Nedersaksische taalgebied. Je hoort niet alleen boeiende details over onze regio, het maakt ook duidelijk waarom het Nedersaksisch zo’n belangrijk onderdeel is van ons erfgoed.

In elke aflevering van de serie volg je Hendrik Jan Bökkers en Albert Bartelds op hun roadtrip, waarbij ze één van de regio’s van Overijssel verkennen. Ze rijden door het prachtige cultuurlandschap en ontmoeten onderweg Nedersaksische cultuurdragers, met wie ze in gesprek gaan over wat de regio voor hen zo bijzonder maakt.

De serie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Overijsselacademie en RTV Oost.  ‘Wij zijn Nedersaksen’ wordt uitgezonden op RTV Oost en is ook online te bekijken via de volgende link TV Overzicht – RTV Oost.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Rudi Tukkers in ‘Ongekend Talent’

Rudi Tukkers in ‘Ongekend Talent’

‘Ongekend talent’ is een nieuwe documentaire van RTV Oost. In een prachtige reeks van uitzending...

Lees verder >
Opname Kerstnachtdienst  in de St. Nicolaaskerk in Denekamp

Opname Kerstnachtdienst  in de St. Nicolaaskerk in Denekamp

Op zaterdag 23 december wordt in de St. Nicolaaskerk in Denekamp de Kerstnachtdienst in de streektaa...

Lees verder >
De Bijrijder in Ootmarsum bijna 20 jaar geleden

De Bijrijder in Ootmarsum bijna 20 jaar geleden

Deze link van een aflevering van het RTV Oost programma 'De Bijrijder' ontvingen we van Hans Bolsche...

Lees verder >