‘Na prestatieverlof’ en teambuilding vrouwen TVC kampioen

Op 21 april wisten de vrouwen van TVC in Neede te winnen van de naaste concurrent. Daarna kregen de Tubbergse meiden een welverdiend ‘prestatieverlof’, want pas op Tweede Pinksterdag speelden ze de kampioenswedstrijd thuis tegen de vrouwen van Broekland. De selectie koos er vervolgens voor om nog meer aan teambuilding te doen en dan is Praag een uitstekende locatie.  Dat verblijf in de Tsjechische hoofdstad heeft zijn vruchten afgeworpen. Vele malen is voornamelijk één van de TVC  vedettes, zij werd herkend door zowel de lokale bevolking als door de toeristen, vastgelegd op de foto. Zo snel kan het gaan met de roem als je al twee keer achtereen kampioen geworden bent.

Na twee keer volgde de kans op een derde achtereenvolgend kampioenschap. Thuis tegen Broekland VR1 mocht TVC ’28 VR1  op Pinkstermaandag aantreden en proberen om de trilogie te voltooien. ‘s Morgens samen ontbijten bij TVC ’28 en aansluitend de wedstrijdbespreking. De spanning was voelbaar. Ook bij de trainers/leiders. De één liep te ijsberen en de ander had de trilfunctie in zijn handen aan staan. Hoe dan ook, de opdracht was helder, de tactiek duidelijk en de meiden kleedden zich om en begonnen aan de warming-up.
De toeschouwers waren in grote getale gekomen en om 11.15 uur begon dan eindelijk de wedstrijd waar de dames zo lang op hadden gewacht. De start was stroef, en de spanning was voelbaar. Dit resulteerde niet in het beste voetbal, maar ook nog eens in een 0-1 achterstand na pakweg 20 minuten voetbal. Broekland VR1 blij, de meegereisde dames van Neede blij en TVC ’28 VR1 natuurlijk helemaal niet blij. Dit betekende dat er even een tandje bij geschakeld moest worden. Dat gebeurde, eerst werd het publiek getrakteerd op een fantastisch kopdoelpunt van Thirza Lammerink 1-1. Eén punt was  genoeg om TVC opnieuw tot kampioen te kronen, maar daar namen de dames geen genoegen mee. Mirjam Prins tekende met een harde schuiver voor rust nog voor de 2-1! Dat gaf letterlijk rust en vertrouwen. Tenminste dat dachten de dames. Maar vlak voor de pauze maakte Broekland de 2-2. Dat was tevens ook de ruststand.

Die kleine tegenslag moest even verwerkt worden. Tijdens de rust hebben de dames de rug gerecht, elkaar in de ogen gekeken en beloofd dat ze nog 45 minuten vol gas voor elkaar en voor het kampioenschap zouden gaan. Na rust kwam onze tegenstander er niet meer aan te pas. De druk werd opgevoerd en dat resulteerde in de 3-2 door Mirjam Prins en de 4-2 door Daphne Rexwinkel. Het slotakkoord kwam toch nog van Broekland VR1, 4-3. Maar toen kwam daar eindelijk het verlossende en laatste fluitsignaal. Blijdschap, feest en trotsheid overheersen na een derde opeenvolgend kampioenschap! Dank aan de sportieve felicitaties van Broekland VR1 en Neede VR1 en de heerlijke versnaperingen. Zeer sportief en dat word zeer gewaardeerd!

Foto’s: © Julian Lukassen

Nu na twee fantastische feestdagen gaat TVC ’28 VR1 vrijdag naar het sportgala van de gemeente Tubbergen waar de dames zijn genomineerd voor de gemeentelijke sportploeg van 2023. Vervolgens de afsluiting van het seizoen, oftewel het bruisend weekend bij TVC ’28 en volgend jaar sportief actief in de Tweede Klasse!

Eén team, één taak!

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

TVC verliest maar wint als sportploeg met sportman Jeffrey Huizinga als stralend middelpunt

TVC verliest maar wint als sportploeg met sportman Jeffrey Huizinga als stralend middelpunt

Het was niet alleen een bijzonder jaar voor de hoofdmacht van TVC, maar ook een bijzonder weekend. D...

Lees verder >
TVC ’28 kan bevrijdend spelen in laatste duel met Buitenpost

TVC ’28 kan bevrijdend spelen in laatste duel met Buitenpost

Wat een ontlading afgelopen zaterdag op De Grote Moat in Tubbergen. Het duurde even voor alle uitsla...

Lees verder >
TVC ’28 pakt belangrijke punten tegen Pelikaan S

TVC ’28 pakt belangrijke punten tegen Pelikaan S

TVC ’28 moest afgelopen zaterdag richting Groningen voor de confrontatie tegen Pelikaan S. De club...

Lees verder >