Landje van Niets uit Deventer is mooiste natuurinitiatief van

Het Landje van Niets, een buurtproject in de wijk Deventer Vijfhoek mag zich vanaf vandaag het mooiste Natuurinitiatief van Overijssel noemen. Op het drukbezochte Groenbezig Festival in Raalte mochten de buren uit de Vijfhoek de prijs in ontvangst nemen. “We zijn allemaal ontzettend blij, we hebben er hard voor gewerkt”, vertelt Anneke Rodenburg namens het initiatief. Het Landje van Niets ontving de Hans Grotenhuis prijs van de vorige winnaar:  Harm Piek van de Noabers van Zudert uit Dwarsgracht.

Over het Landje van Niets
Het Landje van Niets is een buurtproject middenin de wijk Deventer Vijfhoek. Het zijn drie voormalige braakliggende weilandjes die zijn omgevormd tot natuur. Jessica Boon, Anneke Rodenburg en verschillende andere buren zaaien bloemen in, ze zorgennoa voor de schaapskudde en de buurtkinderen tellen vlinders. Rodenburg: “Het emotioneert mij om hier nu te staan, omdat ik lang vlinders geteld heb bij Hans Grotenhuis in de Slenk in Lettele. Om dan nu zijn prijs in de handen te hebben, dat is heel bijzonder”.

Over de Hans Grotenhuisprijs
De Hans Grotenhuisprijs is een prijs voor natuurinitiatieven. Dat zijn groepen met natuurliefhebbers die samen op vrijwillige basis de zorg voor natuur en landschap in de buurt oppakken. Het gaat bijvoorbeeld om initiatieven die oude landschapselementen herstellen, buurtbewoners die samen een biodiverse en beleefbare buurttuin maken en noabers die oude landbouwgrond omtoveren tot een paradijs voor amfibieën en insecten. Met de Hans Grotenhuisprijs wil Natuur en Milieu Overijssel deze groene beweging aanjagen.

De Hans Grotenhuisprijs wordt uitgereikt door de meest recente winnaar op het moment dat hij of zij de tijd daar rijp voor vindt. Dit jaar waren vier initiatieven genomineerd voor de prijs. Naast het Landje van Niets dongen ook stichting Marke Twekkelo, stichting Grensvisie Blesdijke Paasloo en de vrijwilligersgroep Vreugderijkerwaard mee naar de prijs.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Drie nominaties voor mooiste natuurinitiatief Overijssel

Drie nominaties voor mooiste natuurinitiatief Overijssel

De shortlist van de Hans Grotenhuisprijs 2024 is bekend. André Bus van Stichting Grensvisie Blesdij...

Lees verder >
Leerkrachten als basis voor de Internationale Insectenweek

Leerkrachten als basis voor de Internationale Insectenweek

Natuur en Milieu Overijssel  en Inflora organiseren gratis voor leerkrachten van het basisonderwijs...

Lees verder >
Duurzaam en klimaatbestendig Overijssel

Duurzaam en klimaatbestendig Overijssel

Het zijn onrustige en onzekere tijden, waarin crises als klimaatverandering en stikstofproblematiek ...

Lees verder >