KOSC mist veel kansen in oefenduel tegen Berghuizen

In het enige en laatste oefenduel in de korte winterstop heeft KOSC met 1-1 gelijkgespeeld tegen Berghuizen. Op de eerste vijf minuten na was het een eenzijdig duel met KOSC veelvuldig op de helft van Berghuizen. Met name in de tweede helft creëerden de Ootmarsummers kans na kans, maar er werd slechts één keer gescoord. Goed nieuws is er zeker aan de kant van KOSC, want na een lange knieblessure maakte Rens Oortman sinds lange tijd zijn eerste minuten. Luuk Wilmink raakte in de afgelopen periode geblesseerd. Dirk Huusken is al langere tijd uit de roulatie. Verder is de selectie fit voor het vervolg van de competitie. Op zondag 21 januari wacht de uitwedstrijd tegen Vasse en dat wordt geen makkelijke klus voor de mannen van Walter Weghorst.

Kans na kans voor KOSC
In de eerste vijf minuten van deze oefenwedstrijd was het Berghuizen dat zo’n beetje 100% balbezit kende. In het vervolg van de eerste helft was het KOSC dat het initiatief had, maar niet echt tot grote kansen kwam. Het bleef daardoor 0-0 na 45 minuten. In de rust voerde trainer/coach Walter Weghorst drie wissels door. Dat leidde al snel na de pauze tot een doelpunt. Na een mooi uitgevoerde aanval gaf Jorrit Weierink voor en kon Thomas Brons simpel de 1-0 binnen tikken. In het vervolg was het dus éénrichtingsverkeer naar het doel van Berghuizen. Het leverde kans na kans open de grootste viel in de 62e minuut te noteren.  Jorrit Weierink wist de vrije ruimte te benutten en kapte zijn tegenstander uit, maar werd onderuit gehaald. De toegekende penalty werd door Weierink echter gemist. Niet lang daarna volgden nog eens drie wissels bij KOSC.
Het betekende de rentree van Rens Oortman, na een kruisbandblessure, en dat is een goed teken. Met zijn ervaring kan de ‘oudste’ Oortman in de rest van het seizoen van groot belang zijn voor de Ootmarsumse hoofdmacht. Het is echter ook logisch dat na zes wissels het spel wat minder werd. KOSC bleef de bovenliggende partij. Toch kwam Berghuizen uit het niets op 1-1. Uit een corner scoorden de Oldenzalers de gelijkmaker en dat was voor hen ook de enige echte grote kans in deze wedstrijd. Daarmee doet KOSC zich in deze wedstrijd tekort.

In het tweede deel van de competitie is het voor KOSC natuurlijk wel zaak om de kansen te benutten. Zondag wacht in Vasse een sterke tegenstander. Bij winst kunnen de Ootmarsummers de tegenstander passeren op de ranglijst en tankt het natuurlijk het nodige zelfvertrouwen om de wedstrijden na de winterstop een goed vervolg te geven.