Klaar voor het eerste lustrum Twents songfestival

Alles lijkt klaar voor het vijfde Twentse Songfestival dat zondagmiddag 7 juli in het decor van het Openluchtmuseum wordt gehouden. De stoelen staan klaar voor het publiek, het podium voor de artiesten en presentator Theo Scholte Lubberink, het schminkgedeelte voor the kids, de jurytafel, de geluidsboxen door the crew van Albert Bartelds en de instrumenten van de begeleidingsband onder leiding van Hans Barkel. Het gaat natuurlijk om de tien deelnemers aan dit eerste lustrum van het Twents Songfestival. Na twee voorrondes heeft de jury dit tiental uitgekozen om deel te nemen aan de allesbeslissende finale. Stuk voor stuk zijn het prachtige liedjes met teksten, die vaak heel persoonlijk zijn. De taal is Nedersaksisch en ook dat maakt dit evenement heel bijzonder. Dan komen woorden toch heel anders binnen. Het publiek zal van begin tot eind genieten van deze deelnemers en daarnaast natuurlijk ook van Jan Riesewijk, die na afloop van alle nummers en voor de prijsuitreiking de toeschouwers zal vermaken met zijn prachtige Twentse gevoel voor humor.
Zeven van de tien deelnemers maken gebruik van de begeleidingsband onder leiding van Hans Barkel en zij hebben afgelopen vrijdag in Ons Gebouw gerepeteerd. Dat vond allemaal plaats in een hele gemoedelijke sfeer en daar werden door de deelnemers en de bandleden de puntjes op de welbekende i gezet. Maar ook de andere drie deelnemers zijn volledig gefocust om hun beste beentje voor te zetten. “Ik ben echt heel optimistisch over het verloop van ons eerste lustrum,” vertelt Hans Oude Breuil, voorzitter van de werkgroep Twents Songfestival. “De voorrondes hebben me al verbaasd over het hoge niveau en de aansprekende teksten, die de artiesten lieten horen. Na de generale repetitie op vrijdagavond heb ik helemaal een goed gevoel overgehouden aan de voorbereidingen op de finale van het songfestival. Daarnaast geniet ik ook ontzettend van al die mensen rondom dit evenement, die met hart en ziel er voor willen zorgen dat ook deze vijfde editie weer vlekkeloos kan verlopen.”

Op zondag 7 juli om 14.00 uur pakt Theo Scholte Lubberink de microfoon om de eerste artiest aan te kondigen. Meer informatie is te vinden op www.twentssongfestival.nl en ook op de Facebookpagina van het Twents Songfestival waar iedereen alvast een voorproefje kan krijgen van de deelnemende zangers, zangeressen en groepen.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Lotte Aarnink trotse winnares Twents Songfestival: ‘Kats van ’t rabat’

Lotte Aarnink trotse winnares Twents Songfestival: ‘Kats van ’t rabat’

Wat een prachtige ontknoping kende de vijfde editie van het Twents Songfestival. Debutante Lotte Aar...

Lees verder >
Gloepens mooie leedkes op het Twents Songfestival

Gloepens mooie leedkes op het Twents Songfestival

Op zondag 7 juli strijden maar liefst 10 deelnemers tijdens het Twents Songfestival om de opvolger t...

Lees verder >

Finalisten Twents Songfestival bekend Na twee veelbelovende halve finales is het deelnemersveld bek...

Lees verder >