Jong geleerd oud gedaan

Na de leerlingen van de Meander hebben ook de welpen jongens van scouting Ootmarsum de omgeving van hun clubgebouw opgeschoond. Dat deden ze met veel inzet. Dit stukje de Mors ziet er weer keurig uit. Het is een mooie opmaat voor de Opschoondag op zaterdag 23 maart waar weer veel vrijwilligers zich inzetten om de rotzooi van andere op te ruimen. Dat moet eigenlijk niet mogen, maar het kweken van een andere mentaliteit bij de veroorzakers lijkt lastiger dan verwacht. Positief blijven en hopelijk zorgen de vrijwilligers tijdens deze dag voor een schoner milieu en wordt de boodschap door velen begrepen om niet onnodig afval le laten slingeren. Deponeer het in je eigen vuilnisbakken of in de daarvoor bestemde prullenbakken. Kleine moeite, maar een groot gebaar.

‘Opschonen’ gebeurt niet alleen in Ootmarsum, maar ook leerlingen van basisschool de Wiekslag hebben zich ingezet. Ook hier geldt ‘Jong geleerd is oude gedaan’.
Opschoonactie Basisschool de Wiekslag
Op een mooie dag hebben de leerlingen van Basisschool de Wiekslag hun schone handjes uit de mouwen gestoken om Tubbergen schoner te maken, als voorbereiding op de Landelijke Opschoondag, die aanstaande zaterdag plaatsvindt.

Op 21 maart begon de lente en is het weer tijd om volop naar buiten te trekken. Of het nu gaat om wandelen of buitenspelen, een schone buurt waar de natuur tot bloei kan komen is belangrijk. Daarom wordt tijdens de Landelijke Opschoondag actie ondernomen om de straten een voorjaarsschoonmaak te geven.

Op deze eerste lentedag hebben de leerlingen van groep 5 van basisschool de Wiekslag deze kans met beide handen aangegrepen, samen met hun leraren en wethouder Frank Niens. Gezamenlijk hebben zij de buurt schoongemaakt, met als resultaat een schone omgeving.

Wethouder Frank Niens sprak zijn waardering uit: “Het is echt geweldig om te zien hoe de leerlingen van Basisschool De Wiekslag zich inzetten voor een schonere buurt. Hun toewijding laat zien dat iedereen een rol kan spelen in het verbeteren van onze leefomgeving. Mijn dank gaat uit naar de leerlingen en leraren voor hun inzet en bijdrage!”

< Vorig / Volgende bericht >