Jeugd actief betrokken bij Opschoondag

De kop is er af! Leerlingen van de Meander en de meisjes welpen van Scouting Ootmarsum zijn op pad geweest en zijn met zakken vol vuil teruggekomen.

Fijn en belangrijk dat de jeugd ook mee doet. Daarnaast heeft ook het Stadsberaad de schouders er onder gezet en steunt dit initiatief om het milieu in en om Ootmarsum op te schonen. Al vele jaren is Hans Bolscher de coördinator van deze opschoonactie en heeft hij vele vrijwilligers om zich heen verzameld om het milieu te ontdoen van de rotzooi, die anderen veroorzaken. Laten we niet vergeten dat er ook veel inwoners onopvallend en belangeloos het afval opruimen.
Op zaterdag 23 maart om 10.00 uur is de start van de Opschoondag in Ootmarsum. De ‘vuilnismannen – en vrouwen  komen samen bij de molen van Oude Hengel, waar molenaar Rob Barenbrug hen trakteert op koffie en eigen gebakken cake. Om 14.00 uur is het verzamelen van het ingezamelde vuil en komen de ‘Opschoonvrijwilligers’ bij de molen om daar samen de dag af te sluiten.
Hans Bolscher is erg blij met de medewerking van anderen en zeker de hulp van de jeugd in Ootmarsum. “Aan de ene kant is het echt jammer dat we deze opschoonactie moeten houden, want het betekent dat anderen ‘te makkelijk’ de rotzooi in onze natuur deponeren. Aan de andere kant zijn er mensen, die dit niet tolereren en bereid zijn om de rotzooi op te ruimen. Dat ook jonge mensen dit willen doen, zegt al genoeg, want zij zijn de toekomst en ervaren op deze wijze dat je de rotzooi thuis in de daarvoor bestemde bakken moet gooien en niet ‘zomaar’ moet laten rondslingeren. Die bewustwording om samen ons milieu schoon te houden, is ons uiteindelijke doel,” aldus Hans Bolscher.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Welpenmeisjes helpen Joris de Ridder schat terug te vinden

Welpenmeisjes helpen Joris de Ridder schat terug te vinden

Welpenmeisjes van Scouting Ootmarsum hebben tijdens hun kamp Joris de Ridder geholpen om zijn schat ...

Lees verder >
Kamp Welpenmeisjes Scouting Ootmarsum een groot succes!

Kamp Welpenmeisjes Scouting Ootmarsum een groot succes!

Eindelijk was het dan zover: het weekendkamp voor de welpenmeisjes van scouting Ootmarsum. Ruim éé...

Lees verder >
Toch nog een Koale Karmis voor de scouting in 2020!

Toch nog een Koale Karmis voor de scouting in 2020!

Dit jaar ging de Koale Karmis in het centrum van Ootmarsum helaas niet door. Gelukkig had Scouting O...

Lees verder >