Elise Feijer uit Almelo en Joep Zanderink uit Geesteren winnen regionale voorleeswedstrijd

Elise Feijer van de Vrije school uit Almelo en Joep Zanderink van de Aloysiusschool uit Geesteren hebben de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in ’t Akkerhus in Enter. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen deelnemen aan de Provinciale ronde in het ZinIn Theater in Nijverdal op 11 april.

De 8 kandidaten van deze avond werden, aangemoedigd door hun supporters en om de beurt door presentatrice Brenda Exterkate naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek.

De jury, die alle deelnemers beoordeelde, bestond uit Jeannette Hofman (programmalijn coördinator Rijnbrink), Arianne Kompagnie (docent Pabo Zwolle) en Anita Kockx (leesconsulent Bibliotheek Wierden)

Elise Feijer las een fragment voor uit het boek ‘Ik zal je bewaren’ van Jeska Verstegen en Joep Zanderink las een fragment voor uit ‘Sjakie en de chocoladefabriek’ van Roald Dahl.

De andere deelnemers waren Jula Vaandering uit Borne, Evi Meulenkamp uit Almelo, Noortje Bodde uit Denekamp, Lieke Feijer uit Almelo, Sepp Mekkelholt uit Losser en Noortje Geuze uit Enter. Alle deelnemers zorgden voor een topprestatie en het publiek genoot van het voorlezen uit allerlei soorten kinderboeken. Een prachtige variatie van alles wat er op de ‘kinderboekenmarkt’ uitgegeven is. Na alle voordrachten trok de jury zich terug.
Tineke van Pokie Entertainment vermaakte ondertussen het publiek. Tijdens het juryberaad werd er gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje werd het verlossende woord door juryvoorzitter Anita Kockx gesproken. Elise Feijer en Joep Zanderink zijn de winnaars en vertegenwoordigen deze regio tijdens de Provinciale ronde in Nijverdal op 11 april.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

 

< Vorig / Volgende bericht >