Eetbare bloemen op je bord

Eetbare bloemen maken van ons bord een feestje. Leer welke bloemen je kunt eten en hoe je er heerlijke en kleurrijke gerechten mee maakt. Wie weet tover jij jouw tuin na deelname aan een nieuwe tweedaagse masterclass om tot een eetbare bloemenpracht. Fijn voor jou en fijn voor de bijen, vlinders en andere insecten, die komen meegenieten van al dit heerlijks! Ook het maken van Bachbloesemremedie komt aan de orde in een tweedaagse masterclass van In Het Wilde, die op 5 en 6 juni wordt gegeven in de omgeving van Oudemolen en Gasselte.

Welke bloemen zijn eetbaar
We bespreken het respectvol plukken, verwerken en drogen van bloemen. Welke bloemen zijn een feestmaal voor ons en ook voor vlinders, bijen en andere insecten? Je leert verschillende toepassingen met eetbare bloemen: bloemen in gerechten als smaakmaker, bloemen als versiering en bloemen in azijn en thee. Je maakt kennis wat Bachbloesemremedie is en hoe je dit op een eenvoudige manier zelf kunt maken. Geniet van de pure essentie en levenskracht van bloemen. Eén dagdeel gaan we koken met wilde planten en bloemen. Je maakt een eigen bloemenbereiding en je gaat naar huis met bloemenzout, flesje bloemenazijn of jouw eigen gemaakte Bachbloesemremedie.
Deelname aan deze masterclass kost 150 euro. Opgeven en meer informatie www.inhetwilde.nl

< Vorig / Volgende bericht >