Een prachtig inkijkje in het leven van de bij

In heel Nederland houden imkers in het weekend van 13 en 14 juli open huis. Ook de afdeling Ootmarsum e.o. doet mee. Breng een bezoek en beleef een paar interessante uurtjes. Bijenhouder Jan Nieuwe Weme (Erve Getkot) Tubbergerdijk 6 in Nutter stelt op zondag 14 juli zijn deuren voor u open. Van harte welkom van 10.00 tot 16.00 uur

Een ‘bijvlogen’ vakman
Nieuwe Weme staat bekend als een bevlogen, ‘bijvlogen’’,  vakman. Samen met enkele collega’s vertellen ze graag over hun boeiende hobby en de betekenis daarvan voor het in stand houden van de natuur. Imkers benadrukken dat de bij een onmisbare plaats inneemt in de biodiversiteit en onze voedselketen. Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het verzorgen van bijen. En als u wilt, kunt u een kijkje nemen in een bijenvolk. Durft u dat niet aan dan is er een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas is te zien Misschien ontdekt u de koningin en ziet u het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Zorgen om deze mooie hobby
De imkers laten u zien hoe honing wordt geslingerd, hoe met de bijen meerdere soorten honing zijn te winnen en de verwerking van was tot kaarsen. Daarnaast komt de grote betekenis van bestuiving en stuifmeel aan de orde alsmede de Koninginneteelt. Naast al deze mooie dingen kent de imker ook zorgen vanwege de varoamijt en de opkomende Aziatische Hoornaar. Jan Nieuwe Weme  vertelt hoe hij deze vijanden onder controle probeert te houden.

Per fiets de imkerij bezoeken
Erve Getkot is per auto bereikbaar, maar een bezoek per fiets door de prachtige natuur van Nutter/Ootmarsum en omgeving wordt natuurlijk aanbevolen. Uw gratis bezoek kunt u zo lang of kort maken als u wilt. Via www.bijenhouders.nl vindt u meer informatie over de open dagen en de bijenhouderij in zijn algemeenheid.

Zondag 14 juli 2024 tussen 10.00 uur en 16.00 uur is iedere belangstellende van harte welkom bij Imkerij ‘Erve Getkot’.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Maak kennis met het boeiende leven van een bijenvolk

Maak kennis met het boeiende leven van een bijenvolk

In heel Nederland houden imkers in het weekend van 9 en 10 juli open huis. Ook de afdeling Ootmarsum...

Lees verder >