Een muzikale kennismaking met het sprookje Peter en de Wolf

Harmonie Caecilia, verteller Theo Scholte Lubberink en zandtovenaar Elena Handel hebben een nagenoeg volle kerk kennis laten maken met het sprookje van Peter en de Wolf. Minder bekend als andere sprookjes, maar muzikaal een uitdaging om de composities van Sergej Prokofjev te kunnen spelen.

De orkestleden met hun dirigente Nikki Kleijsen slaagden daar op een mooie wijze in. De verschillende personages uit dit sprookje werden tot leven gewekt door de instrumenten, die bij Peter, zijn opa, de wolf, de eend, de jagers en nog vele anderen pasten. Dat werd ook mooi uitgelegd door de verteller Theo, die op zijn vertrouwde wijze het sprookje, samen met de muziek, tot leven bracht. Soms best wel eng voor de jonge kinderen, die af en toe met de handen aan de oren hun angsten toonden. Mooi is het om te zien dat ze werden gerustgesteld door hun ouders. En er waren zelfs kinderen, die heerlijk op moeders schoot in slaap waren gevallen. Daar zijn sprookjes ook voor, want op menig kinderbed zullen ze zijn verteld voor het slapen gaan.

 

Kinderen konden ook nog een kleurplaat inleveren en die werden tijdens het sprookje beoordeeld. Winnaars werden June Heerink en Pieter Kienhuis, die door Rob Baars in het zonnetje werden gezet. Daarna slot de harmonie af met bekende en herkenbare melodieën uit de Efteling. Het ‘papier hier’ vloog alle kanten op en dat zorgde voor een ‘papieroorlog’ op het podium. Een mooi sluitstuk van dit concert waar de afwisseling tussen muziek, verteller en de zandtovenaar ‘Peter en de Wolf’ heel dicht bij de toeschouwers in de kerk bracht.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Familieconcert ‘Peter en de Wolf’ door Harmonie Caecilia

Familieconcert ‘Peter en de Wolf’ door Harmonie Caecilia

Na het succesvolle jubileumjaar in 2023 heeft Harmonie Caecilia een volgende uitdaging opgepakt. Het...

Lees verder >
Harmonie Caecilia blaast even uit na succesvol jubileumjaar

Harmonie Caecilia blaast even uit na succesvol jubileumjaar

Het geweldige Queenconcert van harmonie Caecilia ligt bij velen nog vers in het geheugen. Het was he...

Lees verder >
Prijswinnaars loterij Harmonie Caecilia

Prijswinnaars loterij Harmonie Caecilia

Onder vertrouwd toezicht van notaris Heitkamp  heeft de derde trekking plaatsgevonden van de loteri...

Lees verder >