Beleef de natuur in Twente

Wandelen door een natuurgebied, maar dan met een extra dimensie, dát is de meerwaarde van een excursie. Beleef de natuur met al je zintuigen en laat je verwonderen over de veelzijdigheid. Onze gidsen nemen je graag mee op pad, laten je kennis maken met planten- en diersoorten, met cultuurhistorisch elementen waar je anders misschien gewoon aan voorbij loopt, en vaak gaat de looproute ook van de gebaande wegen af en kom je op locaties waar je anders niet mag komen. Doe dus mee aan de excursies op het Springendal en de Engbertsdijkvenen.

Volg de Springendalsebeek vanaf de bron.
Op dinsdagavond 21 mei en 4 juni a.s. lopen we met de ‘Bronnen en beek wandeling’ langs de Springendalsebeek; de levensader van het natuurgebied het Springendal. Ga mee op ontdekking vanaf de bron, stroomafwaarts langs de beek naar het hart van het Springendal. In mei en juni staan ook de vochtige hooilanden vol met bloeiende orchideeën. Een ree kan maar zo je pad passeren en de roep van een zwarte specht weerklinkt door het bos. Een wandeling om extra op te letten, want de wandeling gaat grotendeels buiten gebaande paden, het terrein is niet vlak en de beek wordt meerdere keren overgestoken, een beetje conditie en stevige schoenen worden dan ook wel aangeraden. Uw deelname kunt u boeken via: www.staatsbosbeheer.nl/bekenspringendal

Blaffende reeën, ratelende nachtzwaluwen en snorrende veenmollen.
Op zaterdagavond 25 mei kan je mee nachtdieren spotten in natuurgebied de Engbertsdijksvenen. Een unieke kans, want normaal mag je na zonsondergang niet meer het natuurgebied in. Tijdens de schemering verkennen we het natuurgebied waarbij je eerst nog kan vertrouwen op je zicht, maar dat wordt rap minder en dan nemen andere zintuigen het over. Tegen het donker aan kan je vleermuizen zien jagen, of buitelt de eerste nieuwsgierige nachtzwaluw om je heen. En met de kunst zelf zo stil mogelijk te zijn, hoor je wanneer het echt donker is misschien nog blaffende reeën, roepende uilen en het gesnor van de veenmol. Boek uw deelname via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtdierenengbertsdijksvenen

Ontdek de natuur tijdens de Kindermiddag in de Engbertsdijksvenen.
Zaterdagmiddag 1 juni staat er ook weer een kindermiddag in de planning. Natuurlijk kunnen kinderen vanaf een bepaalde leeftijd met pa en ma mee, maar hoe leuk is het als ze ook zelf op ontdekking in de natuur kunnen. Eens per maand is er voor de basisschooljeugd een Kindermiddag in de Engbertsdijksvenen, vaak startend vanaf Boerderij Huisken. Waar ze al spelend ontdekken hoe veelzijdig natuur is en wat er allemaal groeit, bloeit en vliegt of rondscharrelt. Een afwisselend programma van twee uur met sport en spel, zelf op onderzoek uit welke diertjes er in het water leven, of juist in de grond of onder die dikke boomstam. Maar ook samen met een begeleider spoorzoeken, CSI in de natuur, een natuurpaspoort maken of wat knutselen met of voor de natuur. Is de spanningsboog van jouw kind wat korter is het geen probleem als je eerder afhaakt. Geef je kinderen maar snel op via: www.staatsbosbeheer.nl/kindermiddagengbertsdijksvenen en vergeet niet hun vriendjes, neefjes en nichtjes te tippen!

Deze en andere excursies komen later in het seizoen nog een keer voorbij, mocht je deze maand niet kunnen. De data, starttijden, locatie en andere informatie vind u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten en filter op agenda.

Tip van de boswachter: Kleed je naar het weer, en zorg voor stevige schoenen en vergeet je verrekijker niet.

< Vorig / Volgende bericht >

Gerelateerde berichten

Interessante excursies en kinderactiviteit bij Staatsbosbeheer

Interessante excursies en kinderactiviteit bij Staatsbosbeheer

In de komende week biedt Staatsbosbeheer twee excursies aan en een kinderactiviteit. Ze staan hier o...

Lees verder >
Wildplukwandeling in het Drents Friese Wold

Wildplukwandeling in het Drents Friese Wold

Ga mee de natuur in op zoek naar eetbare wilde planten in het prachtige Drents Friese Wold. Op 20 me...

Lees verder >
Springendalse beek levensader van het Springendal

Springendalse beek levensader van het Springendal

De Springendalse beek; de levensader van het Springendal herbergt bijzondere planten- en diersoorten...

Lees verder >